Когато чуете думите кралско семейство, вероятно първо се сещате за

...
Когато чуете думите кралско семейство, вероятно първо се сещате за
Коментари Харесай

Ето кои са най-богатите монарси в Европа

Когато чуете думите " кралско семейство ", евентуално първо се сещате за английското. То в действителност е най-популярното в света, а в последните години за положителния му имидж помогнаха и хубавиците Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, които се омъжиха за принцовете Уилям и Хари.

Макар Елизабет II да е най-разпознаваемият монарх в Европа, тя напълно не е най-богатият, сочат данните. Всъщност е чак на четвърто място със своите към 500 - 600 млн. $ (точната сума не е известна).

Кой изпреварва английската кралица? На трето място се подрежда принц Албер Втори от Монако с 1 милиарда $ в сметките си. Смята се, че той има една четвърт от земята в кралството си.

Втори е Великият херцог на Люксембург Анри с 4 милиарда $. Макар механически те да са на цялото кралско семейство.

На първа позиция е принц Ханс Адам II от Лихтенщайн с 5 милиарда $. Той получава необлагаеми средства за покриване на разноски вместо заплата в размер на 270 709 $. Сумата може да наподобява дребна, спрямо това, което получават другите монарси, само че положението на цялата му фамилия се прави оценка на 5 милиарда $, значително поради притежаваната от тях банка LGT Group и вложенията, които се вършат през фондацията на принца,

Източник: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР