Когато чуем за инцидент с агресивно куче, първото което изниква

...
Когато чуем за инцидент с агресивно куче, първото което изниква
Коментари Харесай

10 породи агресивни кучета… и тук няма питбул

Когато чуем за случай с нападателно куче, първото което изниква в главата ни постоянно е набит, мускулест питбул с пяна към устата, който безсистемно атакува хора по улицата. Истина обаче е, че животните се отнасят към заобикалящия ги свят по този начин, както и техният дребен „ свят “ от хората у дома ги заобикаля, а една част от считаните за нападателни породи кучета в действителност могат да ви изненадат.

Някои породи имат по-нисък предел на толерантност и са доста по-твърдоглави, което в неправилните човешки ръце, може да ги направи доста рискови. Разбира се, чертата в характера надалеч не е единственото и най-определящото – животните се държат по този начин, както са гледани. Преди всичко, обичайте любимците си.

1. Чихуахуа

Да. Точно това дребното, най-летящото. Те мощно се привързват към стопанина, само че са по-скоро за един или двама. Твърди се даже, че експанзията му постоянно може да се изрази като симптом на ревнивост. Любов ли бе да я опишеш.

2. Дакел

Според експертите кучето страда от „ синдрома на дребното куче “ – компесира за размерите си с държанието си. Обича хората, само че не прекомерно. Когато играта стане прекомерно груба за него, към този момент не е занимателно. За никого.

3. Чау-чау

Въпреки че наподобяват като най-подходящите за гушкане кучета, поради козината си, породата се счита за доста доминантна и отстояваща мястото си. Трябва им доста положително образование, с цел да са подобаващ фамилен любим. Също по този начин, поради недоброто си периферно зрение, е доста елементарно да бъдат стреснати. Което несъмнено води до неприятни ситуации…

4. Доберман

Това няма никаква връзка с мита за костта, която към момента съгласно някои хора, пораства в главата му след седмата година, притискайки значима част от мозъка и карайки го да побеснява. Това не е правилно. Агресивната линия на характера му в действителност идва от пинчера (!), който е бил част от породата му, когато това куче е било създавано. Те са предани към стопаните си, само че също по този начин доста умни и в случай че не са възпитани както прилича, това или може да ги направи неприятни или да помислят, че те са шефа. А те могат да бъдат шефа…

5. Ротвайлери

Тук хората даже нямат потребност от пояснения, поради типа на животните – едри, здрави, с огромни глави и зъби. Всъщност казусът им идва оттова, че те са доста териториални и не са изключително отзивчиви към непознати. За сметка на това обичат деца (не за закуска!) и са извънредно лоялни към фамилиите и стопаните си.

 10 породи нападателни кучета... и тук няма питбул

6. Далматинец

Въпреки филмите на Дисни. Тези кучета би трябвало да се социализират с други от дребни, тъй като могат да бъдат доста дистанцирани и отдръпнати в противоположен случай. Разбират се с деца, само че в случай че не им се обръща задоволително внимание, развиват проблеми с държанието си. Круела май е срещнала неправилния далматинец…

7. Джак Ръсел Териер

Също като дакела е характерен образец за синдрома на „ дребното куче “. Той е тъкмо толкоз самоуверен и безрасъден, колкото е и дребен. Точно това е и неговият проблем. Смелост, безгранична сила и доста малко самообладание. „ Какво като съм дребен, отново мога да те захапя… С дребната си уста!!!

8. Папийон

Това може да се коства занимателно, само че се оказва, че този завързак в действителност, въпреки и добродушен, въобще не е подобаващ за деца, тъй като се изнервя пъклен бързо и (забележете!) хапе мощно. Колкото и мощно може да хапе нещо толкоз малко…

9. Акита Ину

Въпреки прекасната история за Хачико, който чакал стопанина си на гарата цялостен живот, тези кучета в действителност са много своеволни и нападателни. Използвани за кучешки боеве тъкмо поради ниският си предел на самообладание и агресивността си. Специалистите предлагат да не се оставят уединено с деца, тъй като доста бързо сменят настроенията си. Ако желаете то да ви почита и да знае кой е шефа, би трябвало да го възпитате доста съществено, само че без да бъдете нападателни към него, тъй като това ще реализира тъкмо противоположния резултат.

10. Хъски

Макар и тихи кучета, те са известни с упоритостта си и налагането на своето. Ако не бъде възпитано вярно, кучето заема позицията на лидер. Това може да докара до проблеми и демонстрация на експанзия, когато не получи каквото желае. А то в никакъв случай не прави каквото някой различен желае, в случай че не сметне за удачно да извърши командата. Просто тъй като по този начин!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР