Когато човек има бебе, често губи здравия си разум. И

...
Когато човек има бебе, често губи здравия си разум. И
Коментари Харесай

5 прости правила от лекари за отглеждане на здраво дете

Когато човек има бебе, постоянно губи здравия си разсъдък. И не става дума единствено за безсънните нощи. Един от най-големите страхове на всяка майка и татко е, че нещо не е наред с детето им. Въпреки това, добър педиатър би споделил, че множеството деца порастват и се развиват по безусловно естествен метод. А работата на родителите е да останат спокойни и да вършат някои от най-необходимите неща, с цел да отгледат крепко дребосъче.

Събрахме 5 от най-важните обстоятелства за детското здраве, които всички родители би трябвало да знаят:

1. Не предписвайте медикаменти сами

Няма обстановка, в която да можете да давате лекарство без рецепта. Дори в случай че детето на ваша другарка имаше същите признаци и тези хапчета му помогнаха или нещо сходно. Малко хора мислят, че даже простите капки за нос могат да причинят повече щета, в сравнение с изгода. Ако обстановката не е сериозна и не е належащо да се извиква кола за спешна помощ, просто отидете на доктор при първа опция.

2. Подсилете имунната система

За да сте сигурни, че детето пораства по здравословен метод и може да се бори с вируси и бактерии, би трябвало да създадете най-хубавите условия за развиване на имунната система. За да извършите това, би трябвало:
Опитайте се да продължите да кърмите детето до най-малко 6 месеца;

Създайте удобни условия вкъщи (нормална температура, естествена мокрота и постоянно проветряване);

Извеждайте детето на открито всеки ден;

Не подценявайте физическата активност;

Уверете се, че детето спи задоволително и добре.

3. Бъдете търпеливи

Здравословните проблеми на някои деца, с които родителите може да се наложи да се оправят, могат да изчезнат сами, когато детето порасне. Например, нетърпимост към храни или колики.

4. Не подценявайте имунизациите

Наскоро анти-ваксинното придвижване обърка доста деца и възрастни. Работата е там, че преди няколко десетилетия полиомиелит, тетанус и дифтерия убиват доста деца. А ТБ към момента е сериозен проблем в доста страни. Няма даже един дипломиран доктор, който да предложи на пациента да не се имунизира. Няма нито един родител, който да знае задоволително за имунизациите, с цел да вземе това решение и да няма последствия.

5. Помнете признаците

Понякога, даже в случай че децата се гледат добре, те въпреки всичко се разболяват. Това е обикновено, това е методът, по който имунната система се учи. Но всеки родител би трябвало да е наясно със признаците на най-популярните заболявания, които изискват допустимо най-скоро да се обадите на експерт, като:
Пневмония: затруднено дишане, смяна на цвета на кожата, неприятен вкус, тревога, тресчица (може да се появи доста късно).

Ротавирусна зараза: загуба на вкус, отмалялост, тревога, нараснала температура, повръщане, диария, хрема, кашлица.

Бронхит: тресчица, затруднено дишане, кашлица, уязвимост, загуба на вкус, главоболие, изпотяване, смяна на цвета на кожата.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР