Когато човек е влюбен му е по-трудно да види негативните

...
Когато човек е влюбен му е по-трудно да види негативните
Коментари Харесай

6 лесни начина да се чувствате по-щастливи и влюбени

Когато човек е влюбен му е по-трудно да види отрицателните черти у колегата си. В началото си мислите, че любовта е същинска и нищо не може да я срине. Може би сте си споделили, че ще се обичате вечно такива, каквито сте, написа flagman.bg

С течение на времето, когато се опознавате и се виждате в разнообразни обстановки, се демонстрират черти от характера на всеки, които провокират спорове. Неизбежно е да се срещнете с проблеми, които ще ви раздалечат. Интимните връзки и връзките са един необикновен метод за откриване на минусите на другия, както и на нашите лични. Ситуациите, в които изпадате като двойка, разкриват неподозирани черти от характера и личността, които могат да не се харесат на другия.

С развиването на връзките пораждат конфликтни обстановки, изключително в случай че живеете дружно. И с всеки минал ден тези спорове може да ви карат да забравяте за концепцията „ щастливи вечно дружно “, в която сте вярвали първоначално. За доста двойки щастливото бъдеще стартира да наподобява все по-недостижимо и невероятно.

Лесно е да махнете с ръка и да прекратите връзката си. По-трудното е да прегърнете минусите си и да продължите напред, пробвайки се да намерите салдото. Именно в компликациите и с натрупването на проблемите във времето човек осъзнава, че да обичаш абсолютно напълно не е същото, като да обичаш индивида с всичките му позитивни черти и дефекти.

Преди да побързате да прекратите връзката си, вижте какво можете да извършите, с цел да сте по-щастливи дружно и с цел да съумеете да преодолеете компликациите. Как да бъдете по-щастливи и влюбени всеки ден?

1. Забравете за концепцията за съвършенност.
Няма връзка, която да е идеална по простата причина, че няма съвършени хора. Всеки носи своите дефекти и те се демонстрират в дадени обстановки и когато сме изправени пред избрани провокации. Когато приемете това, ще ви е доста по-лесно да се справяте с всяка компликация, произлизаща от разликите в характерите и несъвършенствата ви като хора.

2. Преди да обвините колегата си, намерете различен метод за справяне с казуса.
Най-лесно е да хвърлите виновността върху колегата си. Така проблеми обаче не се вземат решение. Когато пораждат разлики и спорове, те нормално крият неточности и от двете страни. Преди да реагирате безогледно и преждевременно, измивайки виновността от себе си и захвърляйки я върху половинката ви, помислете какъв различен метод можете да намерите за решение на проблемите. Това е доста по-печеливша тактика в дълготраен проект, която може да избави връзката ви и да ви направи по-щастливи.

3. Научете се да разпознавате момента, в който би трябвало да се отдръпнете и да замълчите.
В яда си човек може да каже доста неща, за които да съжалява по-късно. Важно е да включите всичките си сетива и качества, които да ви оказват помощ да разпознавате по кое време е настъпил моментът да замълчите, да се отдръпнете, да прескочите нещо маловажно, вместо да се карате за него.

4. Вслушвайте се повече в думите на половинката си.
Активното слушане и същинското чуване са проблем, с който доста двойки се сблъскват. Най-често думите минават през ушите ви като поток, който не оставя трайна смислена диря в съзнанието ви. Оттам произтичат и редица проблеми. Качествената връзка не включва единствено вашата позиция и вашето мнение, само че и това на колегата ви. Ето за какво чуването е от такова огромно значение.

5. Обичайте разликите и характерностите на другия.
Колкото и да търсите по света, едва ли ще намерите човек с безусловно същите качества, каквито търсите. Всяка характерност носи свои разлики и точно в това е хубостта на общуването и основаването на връзки. Обичайте разликите си. Обичайте се поради тях и дружно с тях, а не макар тях.

6. Упражнявайте самоконтрол.
Контролът върху страстите е доста значим, с цел да сте щастливи, с цел да бъдете хармонична двойка и да се чувствате все по-влюбени. Изпускането на нервите крие голям риск от това да кажете нещо, за което ще съжалявате след това. Затова се старайте да работите върху самоконтрола си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР