Когато човек е болен, когато е недоволен, при него се

...
Когато човек е болен, когато е недоволен, при него се
Коментари Харесай

Медицинска сестра: Болестта и престоят в болница често отключват агресия у пациентите

Когато човек е болен, когато е неудовлетворен, при него се появява едно по-сериозно възприятие на експанзия и много постоянно тази експанзия е обърната към медицинския личен състав, най-често към медицинските сестри и от време на време те стават жертва на принуждение на работното си място. Това сподели Милка Василева от Българската асоциация на експертите по здравни грижи пред БНР.

"Има сериозен дефицит на медицински сестри и не трябва от една преживелица да вършим цялостна картина на българското опазване на здравето ", акцентира тя.

Василева разяснява случая във варненска болница, който завърши с следствие на опит за ликвидиране, откакто 89-годишен пациент атакува собствен 80-годишен състайник. "За следващ път споделям – не е допустимо една здравна сестра сама на нощно дежурство да обслужва 30 заболели ", уточни тя. По думите ѝ дефицитът на медицински сестри у нас се неглижира от години.

"Трябва да има доста бърза връзка и с човек от защитата, тъй като медсестрите разчитат на личната си физическа мощ, с цел да разтърват пациентите ", сподели още Василева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР