Когато Бийтълс“ се разпада преди 50 години, легендарната група оставя

...
Когато Бийтълс“ се разпада преди 50 години, легендарната група оставя
Коментари Харесай

Изкуствен интелект твори нови песни на „Бийтълс“

Когато „ Бийтълс “ се разпада преди 50 години, именитата група оставя феновете си да жадуват за музиката й. Но благодарение на изкуствения разсъдък тази жадност към този момент е частично утолена, съобщи Агенция Франс Прес, цитира Българска телеграфна агенция.

„ Събирайки “ още веднъж четиримата музиканти посредством преправка на последните произведения на Пол Маккартни с младежкия му глас, тези записи демонстрират най-новите софтуерни благоприятни условия, само че и повдигат поредност от етични и правни въпроси.

„ Плача! Толкова е красиво “, написа слушател в ЮТюб под видео на генерирана с изкуствен интелект версия на сингъла на Маккартни „ New “ (2013). Гласът му е подмладен, а част от парчето се извършва от починалия Джон Ленън.

Прави усещане и версия на „ Grow Old With Me “, една от последните песни, написана от Джон Ленън и издадена след покушението против него. Тя е пресъздадена от запалянко в региона на изкуствения разсъдък, който се показва като „ Dae Lims “.

С усъвършенствано качество на звука и бек вокали, които припомнят за апогея на групата от Ливърпул, най-емоционалният миг от песента е, когато в нея се включва и Пол Маккартни. „ Полудявам, като чуя това. Плача “, споделя Стив Онотера, прочут като SamuraiGuitarist онлайн във видео в платформата. Той прибавя, че когато „ Бийтълс “ се разделят, феновете им са лишени от хепиенд. „ Затова е доста вълнуващо да ги забележим, събрани изкуствено, само че безапелационно, с помощта на изкуствения разсъдък “, сподели той.

Парчето „ Heart on a Sleeve “, дело на изкуствен интелект, който „ събра “ рапърите Дрейк и Уикенд, набра милиони гледания в ТикТок и други платформи. Използваната технология проучва и улавя нюансите в гласовете. Създателите евентуално сами извършват текста, след което ползват „ клонирани “ мечтаните гласове, като че ли ползват филтър върху фотография.

Темата за авторските права обаче е основна. Юнивърсъл груп съумя да отстрани „ Heart on a Sleeve “ от стрийминг платформите, само че това не пречи парчето да се появява онлайн на разнообразни места.

Според Марк Остроу, юрист по отбрана на авторските права, генерираната от изкуствен интелект музика е „ сива зона “. И музикантите, и

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР