Когато България зае полагащото ѝ се място в Европейския съюз,

...
Когато България зае полагащото ѝ се място в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Юнкер направи нещо уникално, свързано с България

" Когато България зае полагащото ѝ се място в Европейския съюз, кирилицата също зае своето справедливо място в сърцето на Европа. Честит 24 май! ". Това написа в обществените мрежи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по случай 24 май - Денят на българската култура, просвета и славянската книжовност.

When #Bulgaria took its rightful place in our Union, the #Cyrillic alphabet also took its rightful place at the heart of Europe. Happy 24th May! #EUCulturalHeritage pic.twitter.com/ADnGhAnUZR
— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) 24 май 2018 година Юнкер честити празника на български език. Той написа в " Twitter " следното:

" Кирилицата е част от българската история и еднаквост, само че и част от културното завещание, което България оставя на Европа и света. Историята на светите братя Кирил и Методий сподели какъв брой надълбоко са вкоренини европейските полезности в българската еднаквост. Това е история за единение и пълноправие. Славянският език е бил езикът на народа. Ето за какво Кирил и Методий са му вдъхнали живот, като са написали писменост, с която елементарните хора да схващат какво се проповядва в черквата всеки ден. С присъединение на България към европейското семейство, кирилицата също зае заслуженото ѝ място в сърцето на Европа. "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР