Когато адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп информираха съда в

...
Когато адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп информираха съда в
Коментари Харесай

Опасният проблем на Тръмп от $600 млн. го поставя в услуга на враговете на САЩ

Когато юристите на някогашния президент Доналд Тръмп осведомиха съда в понеделник, че техният прочут богат клиент е изправен пред " непреодолими компликации " при набирането на пари против облигация, която да покрие солидната присъда против него по делото за гражданска машинация на основния прокурор на Ню Йорк, критиците на Тръмп може би са почувствали задоволство. Изправен пред близо 600 милиона $ в правосъдни решения, Тръмп, който прекара десетилетия хвалейки се с благосъстоянието си, е изправен пред финансова рецесия, написа СиЕнЕн.

За неговите критици мисленето е, че всяко затруднение по пътя на Тръмп го слага по-далеч от президентския пост и по този метод прави страната по-безопасна. В този случай обаче може да е тъкмо противоположното.

Бившият, а може би и бъдещият президент е с финансови проблеми и това го прави евентуално още по-опасен. Той незабавно се нуждае от пари - с цел да не бъде заставен да се откаже от някои от трофейните си парцели, с цел да удовлетвори съдилищата. Тази неотложна потребност може да го направи уязвим за всеки, който му предлага помощ за проблемите му, в това число враговете и противниците на Съединени американски щати.

Самият Тръмп акцентира управническите спорове, които могат да произтичат от зависимостта от парите на други хора. Хвалейки се, както постоянно, че е баснословно богат, той сподели на гласоподавателите през 2016 година, че акцията му, за разлика от тази на противника му, е изцяло самофинансирана. Това не беше правилно, несъмнено, само че неговият мотив в действителност беше верен. Никой няма да го управлява, твърди той, тъй като този, който ти дава пари, чака нещо в подмяна. " Нямам потребност от ничии пари ", сподели Тръмп в известието си за президентската акция през юни 2015 година

Сега Тръмп се нуждае от доста пари, в действителност доста. И какво биха желали в подмяна неговите кредитори или благодетели?

Вече беше удивително, че Тръмп направи кръгом във връзка с платформата TikTok малко откакто се срещна с един от богатите акционери на платформата в имението си Мар-а-Лаго. Той даде обещание да забрани приложението в Съединени американски щати от съображения за национална сигурност, когато беше президент. Сега, откакто Конгресът реши да извади TikTok от контрола на Китай, той ненадейно смени лагера си.

Тревожните сигнали започнаха да се чуват незабавно щом казусът с облигациите на Тръмп стана обществен. Членът на Демократическата партия в Илинойс Шон Кастън разгласява в X, " Предполагаемият претендент за президент на @GOP обезверено се нуждае от $464 милиона (и сумата расте) ", като сподели, че това го прави " голям риск за националната сигурност; всеки задграничен съперник, който желае да си купи президент, знае цената му. "

Напомняме, че арбитър от Ню Йорк предишния месец призна Тръмп за виновен за лъжливо манипулиране на цената на парцелите му, постановявайки, че неговата " цялостна липса на разкайване и скрупули на съвестта граничи с патология " и му наложи глоба от 450 милиона $ плюс рента. Отделно, Тръмп беше наказан да заплати повече от 80 милиона $ на Е. Жан Карол през януари, откакто жури заключи, че той я е клеветил, когато е отрекъл, че я е насилвал полово. (Тръмп отхвърля всички непозволени действия).

В допълнение към съвсем половин милиард $ в присъди, Тръмп е изправен пред големи правосъдни такси по голям брой цивилен и наказателни каузи, а средствата за президентската му акция, източени след финансиране на персоналните му правосъдни разноски, мощно изостават от големите военни средства на президента Джо Байдън.

Всеки, който счита, че враговете на Съединени американски щати не обръщат внимание на това, което може да се трансформира във входна врата за Троянски кон, страда от пожелателно мислене.

Невероятно, само че някогашният президент желае да върне в акцията си не различен, а опозореният, обвързван с Русия, някогашен действен сътрудник Пол Манафорт, неговият ръководител на акцията от 2016 година Дори и без финансовите проблеми на Тръмп това би провокирало всевъзможен тип червени флагове, изключително във връзка с Русия.

Манафорт има опит в работа за диктатори по света, преди да срещне Тръмп. След престоя си в акцията на Тръмп през 2016 година той беше наказан за финансови закононарушения и лежа в пандиза, преди Тръмп да го помилва.

Той към този момент беше получил десетки милиони от съветски олигарси, когато се обърна към акцията на Тръмп и, необичайно, предложи да работи гратис. Представлявайки Тръмп на републиканския конгрес през 2016 година, той е предиздвикал платформата на Републиканската партия да анулира проект в поддръжка на Украйна, която тогава към този момент беше обсадена от Русия. Това беше удивителен поврат за партията.

Сега Тръмп желае да го върне, на първо място, като потенциал за набиране на средства.

Но има доста способи да се помогне на Тръмп, без да се минава през акцията или през президента. Помислете за зетя Джаред Къшнър, чиято професионална активност, откакто напусна ролята на старши консултант в администрацията на Тръмп, е много забавна. В допълнение към обезпечаването на парични вливания от саудитците в размер на 2 милиарда $ за своята капиталова компания, Къшнър в този момент е ангажиран с Балканите.

Миналата седмица той удостовери, че се доближава към огромни бизнеси с недвижими парцели в Албания и Сърбия. Независимо от законността и (не)уместността на покупко-продажбите, фактът, че зетят на Тръмп, някогашен чиновник на Белия дом, прави бизнес покупко-продажби на стойност стотици милиони долари в чужбина, в това число тук-там като Сърбия, която има тесни връзки с Русия, евентуално основава повече благоприятни условия за парични вливания и интервенция от хора, които се стремят да заплащат за въздействие в политиката на Съединени американски щати за да получат желаната от тях държавна политика като компенсация.

Ако в действителност задгранични пари дойдат на помощ на Тръмп, това няма да е за първи път.

Когато Тръмп пропиля наследството си, изпращайки няколко от бизнесите си във банкрут през 90-те години, банките не желаеха и да чуят за него, само че - съветските милиардери се притекоха на помощ.

До 2008 година Доналд Тръмп-младши, синът на някогашния президент, сподели на конференция за недвижими парцели в Ню Йорк, че " руснаците съставляват много непропорционално напречно сечение на огромна част от нашите активи ", добавяйки, " виждаме да се изливат доста пари от Русия. "

Сега по света има доста хора с благосъстояния и огромна част от тях, може би всички, биха желали да си купят въздействие. Чуждестранни или локални донори може да изискат услуги в подмяна на тяхната поддръжка.

Да, нямаме доказателства към този момент, че някой руснак се е свързал с Тръмп, Къшнър или Манафорт. Но, с цел да бъдем почтен, Тръмп към този момент се съгласява с желанията на съветския президент Владимир Путин, изключително във връзка с Украйна, война, за която Тръмп приглася по този начин, като че ли желае Путин да завоюва.

Саудитска Арабия към този момент усили благосъстоянието на Джаред и брачната половинка му Иванка Тръмп. Не знаем какво са желали саудитците в подмяна.

" Непреодолимите " парични проблеми на Тръмп могат елементарно да се трансфорат в проблеми на Съединени американски щати, тъй като има много добър късмет той да стане президент, още веднъж и тъкмо в този миг той търси метод да преодолее тези проблеми на цена, която никой с изключение на него не знае изцяло.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР