Кога за последен път си бягал бос по поляна с

...
Кога за последен път си бягал бос по поляна с
Коментари Харесай

„Твоята перфектна година“ ни напомня, че сами създаваме щастието си


Кога за финален път си бягал необут по поляна с цветя?

Кога за финален път си спал под звездно небе?

Кога за финален път си направил умишлено нещо безразсъдно?

Какво ще направиш, в случай че някой ти подари тези мигове, без да са предопределени за теб?

Йонатан Грийф е на 42 и може да се каже, че е богат. Живее в първокласна къща в Хамбург и е притежател на процъфтяващо издателство, ръководено от предан екип. Самият Йонатан не взима кой знае какво присъединяване в работата – въпреки че изпитва обич към книгите, не изпитва никакъв възторг към наследената от него компания. Връзката с родителите му е мразовита, даже съвсем несъществуваща. Затова, след един провален брак, Йонатан се е отдал на концепцията за здравословен живот и възстановяване на света като цяло. А светът, разсъждава той, би бил надалеч по-добро място, в случай че ги нямаше правописните неточности във вестниците, или пък нелепото разточителство по новогодишните фойерверки.

 „ Твоята съвършена година “ ни припомня, че сами сътворяваме щастието си Емас

Съвсем в точния момент, на 1 януари, Йонатан намира плик, оставен на кормилото на велосипеда му, и вътре открива планер за идната година. Липсват имена, телефони, каквато и да е информация за притежателя, а на корицата се мъдри заглавие: " Твоята съвършена година ". Разгръщайки страниците, вижда, че планерът е напълно запълнен със задания, като " Хапване на торта в " Малкото кафене ", или пък записани просто час и място. Йонатан взема решение да намери притежателя на бележника и единственият метод да го направи, наподобява, е да се яви на идващия ден на първия уговорен адрес. И по този начин стартира неговата " съвършена година ", без да знае, че планерът е предопределен за един отишъл си човек...

Два месеца по-рано. Хана Маркс се счита за същинска късметлийка, тъй като фантазиите ѝ се реализират – дружно с най-хубавата ѝ другарка, също детска учителка, най-сетне откриват дружно мечтаната забавачница, а връзката с приятеля ѝ Зимон е повече от съвършена. И въпреки всичко нещо липсва, с цел да е цялостно щастието на Хана – предлагането за брак, основаването на семейство. Само че Зимон е постоянно втрещен другаде. Докато една вечер не я завежда в грациозен ресторант и не декларира енергично любовта си... и нуждата да се разделят. Защото Зимон е болен, доста болен и лекарите рисуват бъдещето в мрачни краски. Хана, безконечният оптимист, отхвърля да одобри прогнозите им и се захваща да запълни цялостен планер с всичките ѝ фантазии и стремежи за идната им година дружно, една " съвършена година ", ознаменувана от благополучие. Оказва се, обаче, че лекарите са прави и Зимон взема решение да откри нов правоприемник на планера. И по този начин, на 1 януари, го оставя на кормилото на велисопеда на един чужд...

Понякога човек се нуждае просто от книги за сърцето. От някоя история, която го кара да се опасява, да се надява, да мечтае. " Твоята съвършена година " допира читателя в разнообразни насоки – тя е книга за мечтатели, перфекционисти и безнадеждни оптимисти. И за устрема към щастието, което постоянно зависи от нас.

 „ Твоята съвършена година “ ни припомня, че сами сътворяваме щастието си Емас

Шарлоте Лукас е псевдоним на Вибке Лоренц. Родена в Дюселдорф, тя следва немска лингвистика и англицистика в Триер. Днес живее в Хамбург и, под псевдонима Ане Херц, дружно със сестра си, написа трилъри с милионни тиражи. Авторката споделя в изявление, че след нормалното меню от " кървави стекове ", новият ѝ разказ е като десерт, " сладка торта " Захер ". А тортата е толкоз сладка, че не можеш да спреш да ядеш.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР