Кога ще свърши? СЗО алармира за нова пандемия, ще бъде

...
Кога ще свърши? СЗО алармира за нова пандемия, ще бъде
Коментари Харесай

Кога ще свърши? СЗО алармира за нова пандемия, ще бъде по-смъртоносна от COVID-19


Кога ще свърши? СЗО сигнализира за нова пандемия, ще бъде по-смъртоносна от COVID-19.  Лекари чакат нова болест, която може да избие по 50 милиона души по света.
Здравни специалисти от целия свят считат, че идната огромна пандемия към този момент е на път – и може да убие милиони хора, което ще е доста повече от жертвите на COVID-19.
Пристигането на заболяването Х
– както е наречена от Световната здравна организация (СЗО) – е по-скоро възможност, в сравнение с опция и може да удари всеки миг. СЗО счита, че ще би трябвало да бъдат основани и доставени ваксини в бърз отговор за битка с заболяването, само че както при предходната пандемия, няма гаранция, че това ще се случи. Добавя се, че опустошителните му резултати евентуално ще надвишават надалеч тези на COVID-19, за който светът беше рисково неопитен,
когато удари света при започване на 2020 година
Кейт Бингам, която ръководи Работната група по имунизациите на Обединеното кралство сред май и декември същата година, споделя, че не би трябвало да сме самодоволни единствено тъй като COVID-19 в този момент „ значително се счита за рутинно заболяване “.
„ Нека го кажа по този начин: грипната пандемия
от 1918-1919 година умъртви минимум 50 милиона души по света, два пъти повече, в сравнение с бяха убити през Първата международна война. Днес можем да чакаме сходен брой смъртни случаи от един от многото вируси, които към този момент съществуват.
Днес има повече вируси, които интензивно
се репликират и мутират, в сравнение с всички други форми на живот на нашата планета взети дружно. Не всички от тях съставляват опасност за хората, несъмнено – само че доста “, сподели тя пред Daily Mail.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР