Кога ще има закрит плувен басейн в Асеновград? Този въпрос

...
Кога ще има закрит плувен басейн в Асеновград? Този въпрос
Коментари Харесай

Кога ще има закрит плувен басейн в Асеновград?

Кога ще има закрит плувен басейн в Асеновград? Този въпрос стои на дневен ред пред асеновградчани от години насам. Множество деца и младежи от града спортуват плуване, а огромна част от тях имат и гений, чийто капацитет би могъл да бъде развъртян в професионален проект. Добър плувец се става с значително старания, неизменност и ежедневни тренировки, както е във всеки един спорт, споделят експертите.
Спортът в Асеновград обаче се случва единствено през лятото, оплакаха се майки и бащи и попитаха по кое време най-накрая и в техния град ще бъде построен закрит плувен басейн. През останалите три сезона родителите се принуждават да водят децата си на подготовка или Пловдив, който се намира на близо 20 километра разстояние, или даже в отдалечения на към 60 километра Пазарджик. Онези майки и бащи, които нямат опцията да пътуват до там всекидневно или най-малко няколко пъти в седмицата, просто стопират подготвителните занимания на малчуганите си.
Идеята за създаване на закрит плувен басейн, дружно със зала за тенис на маса и снукър, е заложена като перо в Програмата за ръководство през мандат 2015 година - 2019 година на кмета на Асеновград лекар Емил Караиванов, която е качена и на формалния уеб уебсайт на Общината. Намерението е разказано като точка от раздел „ Образование и политики за деца и младежи – тактика за демографски разцвет на общността, юношески действия и спорт “. Казусът бе обиден и по време на полемиката сред градоначалника и възпитаници от Асеновград, проведена преди месец във връзка Деня на общината.
Запитване по тематиката екипът ни насочи към градската администрация. От Община Асеновград ни дадоха отговор, че на този стадий въпросът за създаване на зактир плувен басейн в града не е бил обсъждан нито на равнище управление, нито в Общински съвет. Дали заложената в Програмата за ръководство концепция ще бъде изпълнена в оставащите две години от мандата на актуалната администрация, времето ще покаже.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР