Кога бе последният път, в който си осигурихте пълноценна почивка?

...
Кога бе последният път, в който си осигурихте пълноценна почивка?
Коментари Харесай

Тялото алармира: Стоп! Имаш нужда от почивка!

Кога бе последният път, в който си осигурихте пълноценна отмора? Не е наложително да пътувате някъде, с цел да съберете нови сили. Почиваме си с обичани занимания, до момента в който се излежаваме и четем нова книга, спим до късно. Всеки си почива по друг метод. Пропускайки обаче почивката, не след дълго започваме да усещаме по какъв начин тялото ни по всевъзможен метод физически и прочувствено ни дава сигнали, че не можем да продължим по този начин.

Кои са знаците, че ви е време за пауза?

Главоболие

Главоболието е едно от най-честите неразположения, с които тялото ни подсказва, че се нуждае от отмора. Твърде огромното физическо и прочувствено натоварване постоянно води до болки в главата, шията и очите. Освен това високото равнище на стрес може да докара до пристъпи на мигрена, нараснало кръвно налягане.

Проблеми с храносмилането

Когато мозъкът ви работи на цялостни обороти за дълго време, храносмилателният ви тракт страда най-вече. Ако към това добавите и напрежението, могат да се появяват неразположения като запек, болки в стомаха, диария, отичане на стомаха, гадене.

Чести настинки

Научно потвърдено е, че стресът оказва отрицателно въздействие върху имунитета ни и когато се нуждаем от отмора, а не си я осигуряваме, тогава страдаме по-често от настинки.

Промени в телесното тегло

Силният стрес постоянно води до бързо наддаване на тегло, в редки случаи до внезапно намаляване. Когато сме уплашени, равнищата на хормона кортизол се покачват. Търсим разтуха за страстите си в храната, мислейки, че тя ще ни накара да се усещаме по-добре. За жал, нормално хапваме нездравословни въглехидрати, които бързо повишават телесното ни тегло. Емоционалното хранене е още един знак, че се нуждаем от отмора.

Умора и нервност

Умората може да настъпи в следствие както на физическа интензивност, недоспиване, по този начин и вследствие на прекалено много стрес и негативни страсти. Постоянната отмалялост е явен знак, че сте претрупани.

Болка в гърдите

Болките в гърдите, породени от стрес, постоянно нямат никаква връзка със сърцето и са от чисто неврологичен генезис. Ако постоянно изпитвате пронизваща болежка в гърдите, пробвайте се първо да се отпуснете, да релаксирате, да си осигурите повече отмора. Ако тези неразположения зачестят, не се колебайте да се свържете с доктор.

Липса на предпочитание за секс

Преумората е една от аргументите мозъкът да спре да синтезира задоволително химикали, виновни за половото ни предпочитание и човек губи интерес за избран тип фамилиарност.

Източник: az-jenata.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР