Кога българският президент Румен Радев е имал собствено мнение? Когато

...
Кога българският президент Румен Радев е имал собствено мнение? Когато
Коментари Харесай

Денков за критиките на Радев: Повтаря едни руски опорки

Кога българският президент Румен Радев е имал лично мнение? Когато е подписвал Мадридската декларация, която ясно показва, че войната е почнала от Русия, или когато през днешния ден повтаря едни съветски опорки?

С тези въпроси министър председателят Николай Денков отвърна на президента, който през днешния ден в изказване от Рожен че нямат своя позиция и мнение. Припомняме, че министър-председателят през днешния ден е на

" Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война, а сметката се заплаща от цяла Европа ", бяха едни от запаметяващите се думи на Радев от през днешния ден, на които Денков отговори с три цитата от Мадридската декларация, подписана на 29 юни 2022 година и е от името на всички държавни ръководители, в това число и от името на Румен Радев:
" Русия би трябвало неотложно да спре тази война и да се изтегли от Украйна " " Ние сме в цялостна поддръжка на държавното управление и на хората на Украйна в тяхната героична отбрана на тяхната страна. Ние препотвърждаваме нашата безусловна поддръжка на украинската самостоятелност и териториална целокупност в границите на интернационално приетите ѝ граници, в това число и интернационалните води " " Руската федерация е най-съществената и директна опасност за стабилността на страните членки на Северноатлантическия пакт, а също по този начин и на мира и стабилността в евроатлантическата общественост ".
Нашият народен интерес е да спре войната, колкото може по-бързо, само че това няма да стане с апели към Украйна, акцентира Денков. Позовавайки се на Мадридската декларация, министър председателят посочи, че войната е стартирана от Русия и най-бързият метод да бъде прекъсната е Русия да изтегли войските си от територията на Украйна.

" Вторият метод да осигурим нашата непоклатимост и нашата отбрана е ние да изградим нашите военни сили и да ги интегрираме в НАТО, тъй като това е единствената гаранция, която имаме сега за отбрана на националната сигурност ", уточни Денков.

" Този, който упорства да води тази война, е кръгът към Путин. Те започнаха войната и от тях зависи тя да спре ", добави министър председателят.

По отношение на позицията си Денков акцентира, че тя постоянно е била поредна. И тя е Украйна да стане член на НАТО, с цел да отбрани себе си, което би било и гаранция за нашата сигурност като страна. Друг е въпросът, че Украйна може да влезе в НАТО едвам когато спрат военните дейности, добави Денков.

Той разяснява концепцията за  от запаса на Министерство на вътрешните работи в Украйна, като посочи, че те в никакъв случай не са били употребявани, стоят в хранилища повече от 40 години и даже са били забравени. Те не са опасност за нашата сигурност, увери министър председателят Денков.

Той се оплака и от непрекъснати провокации от страна на президентската институция и съобщи, че няма да влезе в този звук.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР