Кофеинът повишава бдителността и точността при откриване на движещи се

...
Кофеинът повишава бдителността и точността при откриване на движещи се
Коментари Харесай

За хората с тези болести кафето е много полезно

Кофеинът покачва бдителността и точността при разкриване на движещи се обекти, а също по този начин и усъвършенства времето за реакция. Това са открили учени в първото по рода си изследване на резултатите на кофеина върху динамичните образни умения. 

„ Много от това, което се случва в нашата среда, се движи – като да се пробвате да пресечете натоварено кръстовище като пешеходец или да намерите нещо на рафт, до момента в който вървите по пътеките на магазин за хранителни артикули “, сподели доктор Кристин Далтън от учебното заведение Waterloo по оптометрия и визия. " Тестването на зрителната заостреност при динамични условия може да даде повече информация за нашата функционална продуктивност. "

Зрителната заостреност се отнася до способността на човек да открива и разпознава дребни елементи и може да бъде измерена при статични (неподвижни) или динамични (движещи се) условия. Докато както статичната, по този начин и динамичната зрителна заостреност дават значима информация за това по какъв начин взаимодействаме със света към нас, уменията за динамична зрителна заостреност са изключително значими в многото ежедневни действия, в които се движим ние или обектите към нас.
Не пийте такава вода през зимата, рискова е!
Безспорен е фактът, че водата няма равна на себе си напитка по утоляване на жаждата в горещото време. Специалистите обаче поучават да н...

„ Въпреки че към този момент знаем, че кофеинът усилва скоростта на бързите придвижвания на очите, искахме в допълнение да проучим по какъв начин тъкмо кофеинът усъвършенства образната обработка и улеснява откриването на движещи се зрителни тласъци посредством тестване на динамичната зрителна заостреност “, сподели съавторът Беатриз Редондо от Катедрата по оптика на Университета на Гранада.

В два обособени дни половината от участниците в изследването са погълнали капсула с кофеин (4 mg/kg), до момента в който другата половина е приела таблетки плацебо. С помощта на компютърен тест са били измерени реакциите на хората преди и 60 минути след приема на кофеин.

Участниците, които са погълнали капсулите с кофеин, демонстрират доста по-голяма акуратност и по-бърза скорост при идентифициране на по-малки движещи се тласъци. Заключението е, че кофеинът въздейства позитивно върху обработката на тласъците и вземането на решения. Скоростта на придвижване на очите и контрастната сензитивност, които са част от динамичното показване на зрителната заостреност, също са чувствителни към приема на кофеин.

Изследването е оповестено в списание Psychopharmacology.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР