Koenigsegg Agera RS е новият най-бърз сериен автомобил в света,

...
Koenigsegg Agera RS е новият най-бърз сериен автомобил в света,
Коментари Харесай

Koenigsegg Agera RS детронира Bugatti и взе приза „Най-бърз автомобил в света”

Koenigsegg Agera RS е новият най-бърз сериен автомобил в света, който може да се движи по публичната пътна мрежа. Той реализира междинна оптималната скорост от 444,6 км/ч при два поредни пробега, каквото е условието на Книгата на върховете Гинес. Пробегът бе записан на Шосе 160 сред Лас Вегас и Пахрумп, Невада, а зад кормилото бе Никлас Лиля, тестови водач на Koenigsegg.

Постижението на Agera RS идва след към месец, откакто RS счупи върха на Chiron в упражнението „ 0-400-0 км/ч”.

Agera RS разчита на битурбо 5,0 V8 мотор, генериращ 1360 к.с. и 1371 Нм с последния 1MW ъпгрейд на мотора. Тежащ единствено 1295 кг, Agera RS съумя да форсира до 400 км/ч и да спре на място за единствено 36,44 секунди, което е с пет и половина секунди по-бързо от Chiron.

Предишната най-висока оптималната скорост бе реализирана през 2010 година от Veyron Super Sport, който разви 431 км/ч. Това бе направено на тестовата писта Ehra-Lessien на Volkswagen Group.

Още по-интересно е, че във втория опит Koenigsegg Agera RS доближава скорост 457,5 км/ч, само че поради по-бавния първи опит от 437,7 км/ч в Книгата на върховете Гинес е записано „ само” 444,6 км/ч.

През 2018 година Bugatti ще се опита да си върне шампионата, като първичните упования са, че Chiron би трябвало да успее да стигне над 450 км/ч със общоприети серийни гуми. С по-развити гуми се допуска, че моделът би могъл да доближи до границата от 300 мили/ч (483 км/ч).

Следващата година ще е забавна, защото единствено преди дни Джон Хенеси показа своя Venom F5 със поръчката, че моделът ще успее да реализира скорост от 301 мили/ч или 484 км/ч.

Сега остава да чакаме.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Нов тест за премерване на нездравословните излъчвания

EarthRoamer XV-HD: цялостна самостоятелност за $1,5 млн.

Електромобилите отделят по-малко CO2 от дизелите, даже когато се зареждат от най-мръсния ток
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР