Кое, в крайна сметка, е най-важното? Ето един правилен отговор

...
Кое, в крайна сметка, е най-важното? Ето един правилен отговор
Коментари Харесай

12 йога закони, които не позволяват другите да те управляват

Кое, в последна сметка, е най-важното? Ето един верен отговор – да съхраняваме виталната си сила, да не я пилеем на вятъра в суетност и в опити да достигнем до сърцата и мозъците на равнодушни хора, написа Мениджър Нюз.

AdMe.ru споделя скъпи препоръки, които ще ви служат като благонадежден щит против всевъзможни операции и в това време ще ви оказват помощ да бъдете в естетика със себе си. Те са дефинирани от йога гуруто Ар Сантема и стават известни като системата на 12-те естествени закони на йогата.

1. На теб ти би трябвало – ти го прави!

Всеки път, когато в диалога става дума за дълг или обвързване, съпроводени от думата  „ би трябвало ”, задайте си въпроса „ На кого му би трябвало? ”. Манипулаторите обичат да пропущат обстоятелството, че това " би трябвало " е нужно най-вече на тях самите.

Например, фразата, която постоянно употребяват родителите: „ Трябва да си намериш работа ”, без операция би звучала по този начин: „ Трябва да си намериш работа, с цел да спреш да ми харчиш парите – време е да слезеш от гърба ни и да се оправяш самичък. ”

2. Не обещавай. Ако си заречен – изпълнявай!

Колко постоянно давате недомислени обещания? Изпеченият манипулатор преднамерено ще ги измъква от вас, а по-късно ще експлоатира вашето възприятие за виновност.

Затова – просто не обещавайте! Ако въпреки всичко го направите – изпълнявайте.

Следващия път, когато някой се опита да ви преметне по този метод, помислете два пъти, преди да се ангажирате да извършите нещо.

3. Ако не те молят – не се бъркай!

Често се случва да се ръководим от положителни планове, а най-после да стане много по-зле. Без да са ни искали помощта, нашите старания се възприемат като даденост.

Още по-лошо е, когато за казуса на един човек молим напълно различен. Когато мислим, че оказваме помощ в такава обстановка, ние в действителност нарушаваме и закона „ Ако на теб ти би трябвало – ти си го направи ”.

Ако ви се коства, че някой се нуждае от помощ, първо проверете и разберете от него, подготвен ли е да одобри помощ точно от вас. Ако момиче преднамерено си заклещи токчето в шахта, единствено с цел да се запознае с ей това симпатично момче, а вие развалите всичко……няма да е доста прелестно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР