Кое наказателно дело може да бъде най-трудно да спечели Тръмп?

...
Три обвинения, 78 обвинения, три процеса. Каква може да бъде
Коментари Харесай

Три обвинения, 78 обвинения, три процеса. Каква може да бъде защитата на Доналд Тръмп в съда и кое от трите дела ще бъде най-трудно за него да спечели?

Бившият президент е обвинен в множество престъпления. Заговор за отмяна на президентските избори през 2020 г. Подкопаване на правото на глас на американците.

Търкане на секретни документи в два от имотите му. Използване на измамни средства за изплащане на актриса от филми за възрастни в разгара на надпреварата през 2016 г.

Той е изправен пред близо 80 обвинения в три щата и вероятно повече, ако, както се очаква, бъде обвинен за намеса в избори в Джорджия.

Видяхме случая на прокуратурата, както е изложен в обвинителния акт, но какво знаем за това как г-н Тръмп ще се защитава на съдебните процеси през следващата година?

Забиване - или е?

Най-интересната динамика се открива в случая с класифицираните документи във Флорида, казват правни експерти пред BBC.

"Въпреки че това е може би най-силният случай от правна гледна точка, той е абсолютно херметичен - съвкупността от съдебни заседатели може да е достатъчно благоприятна, така че Доналд Тръмп да може по същество да накара съдебен заседател или шепа съдебни заседатели, които да анулират и да го измъкнат от него“, каза Антъни Майкъл Крийс, професор по изборно и трудово право в държавния университет на Джорджия .

Министерството на правосъдието обвини г-н Тръмп в незаконно вземане на секретни материали от Белия дом, след като той напусна поста, съхранявайки ги неправилно в имението си Мар-а-Лаго и след това възпрепятства многократните опити на правителството да извлече документите.

Законът на САЩ изисква от напускащите президенти да предават такива материали на Националния архив. Има изпитан и изпитан закон, уреждащ притежанието на класифицирани материали и много примери от съдебна практика, на които да се позовавате. Други бивши длъжностни лица, като бившия вицепрезидент Майк Пенс, върнаха такива документи веднага щом ги намериха.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР