Кое е това, което никога не достига в една къща,

...
Кое е това, което никога не достига в една къща,
Коментари Харесай

Място, място и още място за... дрехи

Кое е това, което в никакъв случай не доближава в една къща, с изключение на парите, несъмнено. Мястото. Дали за мечтаната спалня, дали за обособените детски или за по-голяма баня или кухня... Но най-често не ни доближава място, където да съберем облеклата си, най-малко на нас дамите. Вероятно, гледайки някой филм сте останали по-впечатлена и безусловно влюбена в гардеробната на героинята, в сравнение с в основния воин. В огромна стая с меко осветяване и доста огледала, прилежно си висят саката, роклите, полите и панталоните, а обувките са строени на лавици. Блаженство! Влизаш и всичко, което ти би трябвало е там. Но, несъмнено, евентуално малко са щастливките, които имат гримьорна в дома си. Ако сте от тях - откровено ви изпитвам завист. Но на нас другите ни остава да се чудим по какъв начин да поберем всички тези облекла в този по този начин дребен дрешник, с който разполагаме и то по този начин, че всичко хем да е подредено, хем да е леснодостъпно. Дааа, несъмнено сложна обстановка, нали. Ето някои вероятни решения:

1. Здравословна чистка – без това няма да мине. Извадете облеклата за новия сезон и тези, които би трябвало да приберете и започвайте. Не! Бъдете твърди! Сега не е време да се размеквате. Всичко, което не облякохте през този сезон няма потребност да бъде прибирано. Тази жилетка или риза не намерихте мотив да я сложите нито един път – отпътува си. Не, не си и помисляйте да си я приберете назад с това – но може пък, в миналото... Четири месеца не намерихте мотив за това, за какво си мислите, че идната година ще имате нужда тъкмо от нея. След като сериозно сте огледали всяка блузка, тениска или панталон – пийте едно кафе, чай или каквото предпочитате и започнете отново. Отново и с по-голям възторг. Последен взор. След това съберете нещата, които решихте да махнете от дрешника си - не са малко, нали. Може да ги подарите, да ги дарите или продадете (в интернет има уеб сайтове и за това). Вие ще решите какво ще вършиме. Важното е да изоставен дрешника ви, с цел да има място за тези, които в действителност носите.

2. Гардеробът – огледайте пространството, с което разполагате. Официалната ви дълга рокля несъмнено би трябвало да е на окачалка, както и ризите. Дънките ви обаче могат прилежно да са сгънати на лавици. Преценете кое, къде ще сложите. Ако имате дълбоки шкафове и ви се постанова да подреждате на два реда, по-добре е да сложите откъм гърба неща, които по-рядко обличате, а начело, леснодостъпни да са ви ежедневните облекла.

3. Вакуумните торби – те са неповторимо приспособление, което като че ли с магия трансформира голямата торба в тъничък плик, който заема най-малко два пъти по-малко място. Дааа, ясно е че не се дължи на чудо, а на вакуум. Благодарение на него може да съберете в същите шкафове двойно повече багаж. Изключително комфортни са за прибиране на несезонните облекла, якета и одеала, които не ползвате в този миг.

4. Скрити местенца – едно от тях е да вземем за пример да извършите спалнята си с повдигащ механизъм, а изпод цялото пространство да се употребява като долап. Изключително комфортно и потребно. Повдигащият се матрак е комфортен освен за спалнята, само че и за детската стая, където под него може да наредите кутии с играчки. Газовите амортисьори повдигат матрака извънредно елементарно, даже с една ръка, тъй че не е мъчно да го отваряте, когато ви е належащо нещо. Усвоявайте пространството и във височина – да вземем за пример надстройките над дрешниците. Макар и да ви е нужен стол, с цел да стигнете до тях и да не са комфортни за ежеднвена приложимост, те усърдно ще поберат по-рядко употребявани неща – несезонни облекла, дебели завивки, коледната или великденската декорация и така нататък Вградените дрешници също са извънредно комфортни, както и всевъзможен тип етажерки и лавици.

5. Кутии, кошове, сандъци – плетени от ратан, дървени или в ярки цветове кутиите, кошовете и сандъците са още един асистент за поддържането на реда в домовете ни. Те служат и за аксесоар, само че и са потребни. Например сандък, който наподобява древен или в действителност е подобен може идеално да добави стила на обзавеждане на спалнята да вземем за пример, само че и вътре да поберем много завивки или каквото е належащо. Така е и с плетените кошове или модернистичните им събратя в ярки цветове – шапки, облекла, покривки, завивки може да подредите каквото намерите за добре там и в същото време може да го превърнете в акцент от обзавеждането. В последните години доста съвременни измежду интериорните дизайнери са кутиите. Обикновено комбинирани по три, с друга величина, от разнообразни материали и в разнородни цветове. Те са ексцентричен аксесоар и в същото време потребен асистент.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР