Кое е спешното да се вкара в пленарна зала за

...
Кое е спешното да се вкара в пленарна зала за
Коментари Харесай

БСП: „Коалицията на войната“ прегази правилника и отхвърли целия дневен ред на НС, за да вкара България във война

„ Кое е незабавното да се вкара в пленарна зала за разглеждане предоставяне на оръжие на Украйна? Това ли е най-важното сега? Какво се случи нощес, че през днешния ден желаете първа точка на Народното събрание да бъде тази? “ Това попита от парламентарната естрада националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “  Борислав Гуцанов .
„ На няколко пъти приказвам от трибуната, че се трансформираме в общоприет щаб на защитата. Вие се държите по този метод. Когато през вчерашния ден за Шенген имаме голям проблем, когато през вчерашния ден приехме увеличение на минималната работна заплата, а остана да приемем безплатните учебници, това ли е най-важното? Вие даже 24 часа не можете да работите за страната си, а изпълнявате непознати поръчки. Тази неотложност не е нужна “, безапелационен бе той.
„ Няма смисъл да наритвате Народното събрание в петък сутринта със силово налагане на точка, без да дадете опция да се разиска “, съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “  Георги Свиленски .
По неговите думи дневният ред се разисква от всички групи и на председателски препоръки се взема с консенсусно решение. „ И внезапно – без председателски съвет и без полемика казвате да има закрита полемика, а безплатните учебници за нашите деца оставят в миналото някъде, в бъдеще време “, уточни той.
„ Направихте фрапантно нарушаване на правилника. От комисия до вкарване в пленарна зала не е минал нужният период. Това не е обсъждано и на председателски съвет. Проявявате извънредно висока степен на двуличие по отношение на българските жители, тъй като през вчерашния ден ние публично получихме отвод от Шенген и бяхме наритани като последните нещастници в Европейски Съюз, вие в този момент желаете изключително да вкарваме България във война “, обърна внимание националният представител от левицата  Иван Иванов .
„ Народното събрание си изхвърли целия дневен ред - всички 14 точки „ обединението на войната “ казахте, че не са ви значими. Не ви интересуват възобновими източници, публични поръчки, безвъзмездни учебници, а ви интересува да вкарате България във война. Да видят българските жители лицемерието в тази постройка – на избори вие не обещавахте да вкарате България във война, а обещавахте безвъзмездни учебници, безвъзмездни медикаменти, ниски цени, високи приходи, Плана за възобновяване и резистентност. И в този момент за 15 минути вие отхвърлихте всички тези закони, а бързате да изпратите самолетите с оръжията за Украйна. Лъсна лицето на „ обединението на войната “. И господин Габровски още през днешния ден би трябвало да върне мандата и да каже: „ Аз имам едно само изискване – да изпратя оръжие за Украйна “. Защото това сплотява 160 народни представители “, безапелационен бе Георги Свиленски.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР