Кое е най-грозното цвете в света? На този въпрос много

...
Кое е най-грозното цвете в света? На този въпрос много
Коментари Харесай

10-те най-красиви цветя в света

Кое е най-грозното цвете в света?
На този въпрос доста мъчно може да се отговори., тъй като всяко едно цвете в света има своя хубост. Какво си помисляте когато чуете думата „ красиво “? Първото нещо, което може да ви пристигна мислено, са цветята.
Кое е най-красивото цвете в света?
Тежък като предходния въпрос, тъй като има доста, доста красиви цветя. Но в случай че се вгледате деликатно, можете да разберете, че някои цветя имат редица неповторими характерности, с цел да изпреварят останалите.

10. Черешов цвят

Чудите ли се за какво това растение е толкоз особено? Нищо с изключение на неповторимата хубост на нейните цветове. 
Вишневите цветчета символизират идването на пролетта, сезона на цветята. Красивият розов и бял цвят разцъфва в края на март или началото на април. Периодът на разцвет може да продължи 14 дни.
Вишневите цветчета имат огромно значение в японската просвета. В Япония вишневите цветчета се назовават ​​„ сакура “. За тях разцъфването на вишневите цветчета съставлява ново начало и хубост на живота. 
9. Райска птица
Това несъмнено е объркващо име. Всъщност райската птица е екзотично растение, родом от Южна Африка. На разцвет красивите му цветя наподобяват тъкмо като райската птица в полет. Ето за какво го назоваваме по този начин. Това неизмеримо красиво цвете символизира самия парадайс.
Зрялата райска птица цъфти от май до септември. При разцвет всяко цвете има три изправени, оранжеви чашелистчета и три хоризонтални, сини вътрешни чашелистчета. Растението също има дълги зелени листа. Като цяло това цвете наподобява на летяща райска птица, една от най-цветните птици в света.
8. Кървящо сърце
Знаете по какъв начин наподобява едно сърце. А в този момент си представете растение във вашата градина с цялостно сърце в розово-бял цвят. Не е ли прелестно? Кървящото сърце е толкоз удивително красиво цвете, което може да притегли вниманието на всички. Това отлично пролетно цъфтящо цвете пораства добре във мокър, ветровит климат. 
Кървящото сърце може да се откри в розови, червени, жълти и бели цветове. Но розовите външни венчелистчета с дребни бели връхчета наподобяват по-привлекателни. Когато се появи дребна капка вода на върха на цветето (в атмосфера, изпълнена с влага), тези цветя в действителност наподобяват като кървящи сърца, както подсказва името им.
7. Далия

Далията постоянно е била доста специфична измежду феновете на цветята. Причината е огромното му многообразие по мярка и цвят. В света има 42 разнообразни типа далии.
Далията е родом от Мексико. Това красиво цвете се предлага както в дребни, по този начин и в огромни размери, вариращи от 2 инча до 20 инча в диаметър. Тя може да се откри в съвсем всеки цвят, като се изключи синия.
6. Водни лилии
Кралицата на всички водни цветя в света. За ваша изненада в света има 70 разнообразни типове водни лилии. Те порастват единствено в неподвижни, плитки и сладководни екосистеми като езера. Освен вниманието, привличащо хубостта, водните лилии оказват помощ и за отбрана на екосистемата, която населяват, като балансират температурата на водата и обезпечават чудесно местообитание на рибите.
Освен приятните за очите цветя, огромните листа, които плуват над водната повърхнина, са още едно видимо нещо за водни лилии. Те също имат дълго стебло, което се прикрепя към дъното на езерото, в което растението населява.
Хубавите цветя се отварят от пролетта до есента. Подобно на листата, цветята излизат от водната повърхнина. Всяко цвете се отваря заран и се затваря вечер. Водните лилии се оферират в разнообразни цветове.
5. Газания - летен гербер
Газанията или летен гербер е красиво цвете, родом от Южна Африка. Известно е още като съкровищно цвете. 
Газанията пораства добре тук-там, където има доста слънце. Цветовете стартират да се появяват в средата на лятото и не престават през ранна есен. Газаниите са в ярки нюанси на оранжево, жълто, алено, розово и бяло. Цветята му се затварят вечер и не се отварят в дните, когато температурата е доста ниска.
4. Лотос
Лотос е едно от красивите водни цветя, които се срещат в плитки, мътни води. Те не могат да оцелеят в студения климат. Лотосът се нуждае от цялостно слънце за здрав напредък. Това сензитивно към светлина цвете се отваря заран и се затваря през нощта.
Лотосът е свещено цвете за будистите и символизира непорочност, естетика, божественост и берекет.
Цветята на лотоса се срещат основно в розови и бели цветове. Лотосите могат да са с диаметър до 20 см. Техните съвършено кръгли форми също порастват до 60 см напречно. Освен с хубостта, лотосите са известни и с приятния си мирис.
3. Лале
Лалето е толкоз красиво цвете, което би могло неотложно да грабне вашето внимание. В света има повече от 3000 разновидности на лалета от 150 разнообразни типа. Самото това разнообразие го прави като едно от най-популярните и култивирани цветя в света.
Цветните лалета във формата на чаша се отварят всяка пролет. Това ефектно цвете се предлага във всички нюанси на цветовете като се изключи чисто синьото. Обикновено всяко стъбълце на лале има единствено едно цвете. Един печален факт за лалетата е късият им витален цикъл, отворен единствено за 5-7 дни.
2. Орхидея
С повече от 25000 известни типа орхидеите са едно от най-големите фамилии на цъфтящи растения в света. Можете да забележите това красиво растение съвсем на всички места по земята. Но това, което прави орхидеите толкоз специфични, е че всеки тип орхидея е неповторим. Има и огромни, и дребни орхидеи, краткотрайни и дълго живеещи орхидеи.
Някои типове орхидеи наподобяват на други фигури като животни или растения. Например - смеещата се пчелна орхидея има доста аналогия с женска пчела. Това оказва помощ на растението при опрашване, като притегля мъжките пчели.
В допълнение към формата, живите цветове също играят голяма роля в зашеметяващия тип на орхидеите. Всеки конус за цветя на орхидея е в разнообразни цветове - бял и в нюанси на розово, жълто, алено и лилаво. 
1. Роза

Вероятно най-красивото цвете в света е розата. Хората са почнали да отглеждат рози от 500 година пр.н.е. Розите символизират любовта, достойнството, вярата, хубостта и пристрастеността.
Красотата е главният фактор, който прави розите толкоз известни както измежду цветарите, по този начин и измежду феновете на цветята. В света има 100+ разнообразни типа рози. Истината е, че всеки тип роза има своя неповторима хубост.
Естествено отглежданите рози имат единствено пет венчелистчета и пет чашелистчета. Единственото изключение за него е Rosa Sericea - този тип роза има единствено 4 венчелистчета.
Розите могат да бъдат открити в разнообразни нюанси на алено, жълто, розово, бяло и оранжево. Черни и чисто сини цветни рози не съществуват. Независимо от цвета, розите наподобяват толкоз привлекателни. Червените рози са толкоз специфични за нас, тъй като символизират същинската обич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР