Кое е най-голямото и най-скъпото дърво в Европа? Това е

...
Кое е най-голямото и най-скъпото дърво в Европа? Това е
Коментари Харесай

Най-голямото и най-скъпото коледно дърво в Европа

Кое е най-голямото и най-скъпото дърво в Европа? Това е елхата на Ватикана, която е висока 21 метра.

Коледните дръвчета са неотменна част от празниците в доста страни по света. В началото на декември хиляди хора идват на площад " Свети Петър " във Ватикана, с цел да участват на запалването на светлините на коледното дърво. То съставлява ела, висока 21 метра, докарана от Северна Италия. Тази традиция е стартирана от папа Йоан Павел Втори през 1982 година

Тази година събитието бе придружено и от откриването на статуя, изобразяваща библейска сцена и направена от 700 тона венециански пясък. Автори на пясъчните фигури са художници от Съединени американски щати, Холандия, Русия и Чехия.

А най-голямото коледно дърво в Италия се намира в град Губио. То е колкото цяла планина и се състои от 8,5 километра лампички. Традицията да се очертае коледно дърво по този метод датира от 1981 година и е включена в Рекордите на Гинес.

Най-скъпото коледно дърво в Европа е в Мюнхен. Защото е от злато. За изработката му са били употребявани 63 кг чисто злато. Златното коледно дърво е високо три метра и не е изненада, че е под 24-часова защита.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР