Кое е най-глупавото, което човек може да стори, когато опитва

...
Кое е най-глупавото, което човек може да стори, когато опитва
Коментари Харесай

Не се опитвайте да продавате така

Кое е най-глупавото, което човек може да стори, когато пробва да продаде нещо? Добър въпрос.

В далечното минало това е било да се втурва да предлага оферта, облякъл брандиран фирмен костюм в ярки цветове, който отдалеко изпраща сигнала  " Ще се опитам да ви продам нещо! ". Десетилетията на часове пред телевизионния екран накараха мнозина да свързват хората, облечени по този метод, със стандарта за досадник, който приказва със 100 думи в минута и информацията му е единствено хвалебствия за предмет, от който клиентът няма потребност.

В не чак толкоз далечното минало най-глупавото нещо, което търговецът можел да стори, било да употребява типичния провокиращ глас, когато се обажда с оферта по телефона. Да лицемерничи :  " Как сте през днешния ден? ".

Днес, огромна част от комерсиалната връзка се случва по електронен път – посредством имейли, в обществените мрежи. Ето за какво може би най-глупавото нещо, което един търговец може да направи, е да написа до евентуални и действителни клиенти, употребявайки очебийно търговски език . В това отношение могат да се посочат десетки образци. Сред тях най-често се обрисуват клишираните, изкуствени изречения от сорта на " Благодаря ви за интереса към нашия артикул! ", " Гарантираме потребителско задоволство! " и " Ако имате потребност от спомагателна информация, не се колебайте да се свържете с нас! ".

Хората, които употребяват този език през днешния ден в цифровата си връзка с клиенти, не помнят най-фундаменталното предписание в продажбите посредством мрежата:  бъдете оптимално същински!

Замислете се. Целият триумф на интернет платформите, достигнали грамаден размер, като Фейсбук и LinkedIn се дължи на това, че те оказват помощ на хората да дефинират себе си като персони . Да се разпознават като неповторими, със специфични ползи и познанства. Затова златният стандарт в интернет връзката е " човек към човек ". Всичко останало, което звучи като листовка, е считано от потребителите за ненужен спам.

От американското списание Inc.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР