Кое е най-доброто име за бебе самурай? А кое е

...
Кое е най-доброто име за бебе самурай? А кое е
Коментари Харесай

Кодексът на самурая: колко да пие и как да кръсти бебето си

Кое е най-хубавото име за бебе самурай? А кое е най-ценното владеене на Самурая? Наскоро преведена на британски книга, която е писана от прочут самурай преди 450 години, дава отговори на тези и доста други въпроси за именитите японски воини, написа уеб сайтът „ Лайв Сайънс “ (Live Science).

Книгата „ Стоте правила на войната “ съдържа серия от песни, които биха могли да се пеят и от самурай, който в никакъв случай не е влизал в борба .

Древният мост от лозя на самураите

Предполага се, че е написана на японски език през 1571 година от фамозен самурай на име Цукахара Бокуден, който е живял в интервала 1489-1571 година Според преданията Бокуден е взел участие в над 100 борби, в които умъртвил стотици самураи.

„ Самураят учи доста неща, само че единствената цел на цялото учене е гибелта “, гласи едно от разпоредбите в книгата. Правилата обгръщат огромно многообразие от тематики, свързани с войната, в това число пукотевица с лък, пердах с копия, конна езда.

„ Най-ценното, което има един самурай е неговият кон .

Тези, които не отделят време да учат ездата, са страхливци “, написа в книгата. Авторът обвързва и размера на коня с мозъка на самурая: „ По-лесно е да се оправиш с по-малките коне, само че тези, които избират такива животни са малко глупави “.

Правилата в книгата акцентират и значимостта на стрелбата с лък и даже допускат, че

най-хубавото име за бебе, родено в класата на самураите

е Юми, което значи лък.

Що се отнася до влизането в борба, то в книгата е очебийно, че един самурай може да пие алкохол в дните преди нея: „ Самураите, които пият прекомерно доста оглупяват, а въпреки това самураите, които не пият са страхливци “.

При всички положения както и да се приготвя и да влиза в борба един самурай, той в никакъв случай не би трябвало да е угрижен за това дали ще живее или ще почине. „ Самураят отхвърля мисли за живота и гибелта, мозъкът му се движи напред “, гласи едно от последните правила в книгата.

Вижте историята на именитата жена самурай Накано Такеко във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР