Кое е любимото дърво на България? На този въпрос ще

...
Кое е любимото дърво на България? На този въпрос ще
Коментари Харесай

Започва конкурсът Дърво с корен 2016

Кое е обичаното дърво на България? На този въпрос ще отговори за седми път екипът на Фондация " ЕкоОбщност "  със започващия тази седмица конкурс  " Дърво с корен 2016 ". Досега шест колоса са печелили купата, като един от тях - брястът от Сливен - стана и обичано дърво на Европа през 2014 година в идващото, интернационално равнище на самодейността – конкурсът „ Европейско дърво на годината ”.

Как вашето дърво да се включи в конкуренцията? Разкажете ни за него! Посетете го, снимайте го и опишете за какво го намирате за особено, за какво то заслужава да стане обичано дърво на България!

Дървото-победител ще показа България в интернационалния конкурс „ Европейско дърво на годината 2017 ” и ще получи диагностика с рекомендации за подобаващи грижи от Асоциацията на арбористите в България.

Участниците в състезанието ще се състезават в още три категории:

–  “Млад природолюбител ” – за номинация от деца от 6- до 14-годишна възраст;
–  “Вековните дървета приказват ” – за вековни дървета от цялата страна;
–  " Изборът на специалистите "  – за дървета, оценени като забавни и скъпи от специалистите в региона – ботаници, дендролози, лесовъди, арбористи, горски чиновници и други

Конкурсът  " Дърво с корен 2016 ” е отворен за присъединяване за всички – деца, възрастни, учители, възпитаници, институции, компании, организации или неофициални групи от хора.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР