Код жълто за райони с проливни валежи, бури и условия

...
Код жълто за райони с проливни валежи, бури и условия
Коментари Харесай

Код жълто за бури и валежи в Западна България

Код жълто за региони с проливни превалявания, стихии и условия за градушки е разгласен през днешния ден в западната половина на страната. Над останалите региони ще бъде най-вече слънчево.

Максималните температури ще се намалят, по-съществено в Северозападна България, където ще бъдат не повече от 30°, в останалата част от страната - до 33°, 34°. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад и ще е до сдържан. В Източна България ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.

През идващото денонощие студеният фронт ще доближи и източните региони. През нощта в северозападната половина от страната ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. На обособени места в централната част на Дунавската низина ще са интензивни и обилни по количество.

Утре ще вали основно в Южна и Източна България, а след обяд и вечерта - в югоизточните региони и по Черноморието. В тези области е в действие и жълт код за местни интензивни превалявания, гръмотевици и условия и за градушки.

Максималните температури в цялата страна ще се намалят и ще бъдат сред 26° и 31°. Ще духа слаб, в Дунавската низина, където ще доминира слънчево време, до сдържан северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на обособени места интензивни, превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания

В околните дни температурите едва ще се покачат. Ще бъде най-вече слънчево, с валежи в петък в Източна България, а в събота и неделя - основно в западната половина от страната. Ново захлаждане се чака в понеделник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР