Коалицията ще оцелее, защото залогът за това да има управление

...
Коалицията ще оцелее, защото залогът за това да има управление
Коментари Харесай

Виктория Василева от ИТН: Червената ни линия в коалицията не е БНБ, няма нужда от нови избори

Коалицията ще оцелее, тъй като залогът за това да има ръководство е доста по-голям от залога на всяка една партия поотделно. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на " " Виктория Василева в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ По отношение на кандидатурата за шеф на Българска народна банка беше прекрачена една граница, след която не трябва да накърняваш даже своя конкурент. Добрият звук обаче беше нарушен. Това не е блян на Има Такъв Народ за постове, а с цел да има баланс. Не би трябвало да има нито един сюрпризиран политически индивид, тъй като кандидатурата на господин Каримански стои от предходния мандат “, акцентира тя.

По думите ѝ Българска народна банка е като прожектор, който осветява финансите в страната. „ Всички гуверньори на Българска народна банка до момента са били издигани от политически сили. В нито един миг не е имало задкулистни сделки с опозицията. Не разчитаме на нищо на следващия ден. Няма да свърши света с това, в случай че не бъде определен господин Каримански. Нашата алена линия в тази коалиция не е Българска народна банка, а Република Северна Македония. Ако на следващия ден той не бъде определен, няма да напущаме обединението “, изясни Василева.

Във връзка с войната в Украйна и позицията на България Василева съобщи, че е хубаво една страна да приказва в един глас.

„ Крайно време е да спрем, като страна да споделяме „ да “ и на Изтока и на Запада. В противоположен случай рискуваме да срутим и последните устои на нашето общество “, предизвести тя.

„ Коалициите са комплицирана структура и изисква старания и разговор. Аз се надявам, че водени от общия интерес, се постанова да създадем взаимни отстъпки. Българският народ няма потребност от нови избори. Всяка една партия в обединението има право отвън сделките в обединението да предлага свои законодателни начинания, само че е добре най-малко да ги показа с сътрудниците си “, акцентира зам.-председателят на парламентарната група на " ".

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР