Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България води в проучванията на

...
Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България води в проучванията на
Коментари Харесай

Продължаваме промяната - Демократична България води с 0,5% пред ГЕРБ-СДС

Коалицията " Продължаваме промяната - Демократична България " води в изследванията на " Маркет линкс " с 20,9%. Второто място с 20,4% е за ГЕРБ-СДС, само че капацитета на обединението към Бойко Борисов е  малко по-голям и тя може да навакса на финалната права, демонстрират данните на организацията. Това заяви бТВ.

Тези проценти са на база отговорите на гласоподаватели, които са декларирали, че сигурно ще гласоподават. Сред всички гласоподаватели ГЕРБ-СДС води с към 2% пред " Продължаваме промяната - Демократична България " - 15,4% против 13,3%

Движение за права и свободи е трета политическа сили с 13,3%. Възраждане е на четвърто място - 11,8%, само че също със сериозен капацитет за напредък. Българска социалистическа партия удостоверява отрицателния си тренд - партията  сега би получила 6,6% от вота.

Нито една от по-малките партии не е покрай 4% изборна преграда, демонстрират данните на " Маркет линкс ". " Български напредък " е с 2,4%, а Има Такъв Народ и " Левицата " към този момент са с 2,3%.

Според Добромир Живков от " Маркет линкс ", вместо парламент със седем парламентарни групи, може да се окажем с 5-партиен парламент. Той счита, че все още е невероятно някоя от водещите две обединения да има задоволително гласове за независимо болшинство.

56% от гласоподавателите са декларирали, че поддържат машинното гласоподаване, а единствено 20% са за хартиено гласоподаване. Останалите 24% са неутрални.

68% от гласоподавателите желаят страната да упражнява надзор върху цените. 19% поддържат напълно свободен пазар, а 13% са неутрални.

Проучването е финансирано и осъществено взаимно от бТВ и " Маркет линкс ".  То е извършено измежду 1080 лица над 18 година в интервала 18-27 февруари.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР