Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България ще е първа политическа сила на

...
Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България ще е първа политическа сила на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще бъдем първи на вота с над 130 депутати в следващия парламент

Коалицията " Продължаваме промяната " -Демократична България ще е първа политическа мощ на предварителните избори на 2 април. И ще бъдем над 130 депутати в идващия парламент. Това съобщи в " Панорама " съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. 

Според него България нито е дребна, нито е слаба, а ориста на страната зависи от всички нас.

" Дойде време разделно, всички би трябвало да се обединим. Оттук-нататък си подаваме ръце и променяме България. Българското общество не може да чака повече избавител, 50 цивилен организации заявиха, че застават зад нас ", добави Петков и изрази признателност, защото задачите им са били припознати от гражданските организации.

Съпредседателят на Политическа партия призна, че са създали доста неточности, само че " нито една неточност не сме създали от предумисъл ". Той посочи, че кабинетът " Петков " е нараснал 3 пъти пенсиите, без да бъдат вдигани налозите, а в това време в бюджета няма недостиг.

По думите на някогашния министър председател по този начин едни бюджетни остатъци най-после на годината този път не са отишли при 5-6 компании, а са били дадени на пенсионерите. 

В коментар за глобите по " Магнитски ", Кирил Петков съобщи, че Съединени американски щати са видяли, че 600 млн. лв. са влезнали в джоба на хазартните босове. Той добави, че те са посочили потребността от правосъдна промяна, защото в този момент правораздавателната система не работи в полза на обществото.

Има капацитет, в случай че почистим корупцията, тези средства да отиват при хората, сподели още Кирил Петков.

За концепцията за импийчмънт на президента Радев Кирил Петков съобщи, че наблюдават дейностите на президента и не са харесали изявленията му в Брюксел.

Преди него служебният министър на правораздаването Крум Зарков пък разяснява по същата тематика, че позицията на президента Румен Радев за оказването на военна помощ на Украйна не може да бъде употребена като мотив за възможен импийчмънт.

" Темата за импийчмънт е толкоз екстравагантна, колкото някои концепция за референдум. Аз се надявам партиите да влязат в предизборната акция не с екстравагантни хрумвания, а с нещо съществено ", уточни той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР