Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) внасят предложения за изменения в

...
Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) внасят предложения за изменения в
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлагат по-строги санкции за поведение, уронващо престижа на НС

Коалицията " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) внасят оферти за промени в правилника на Народното събрание. Те упорстват за по-строги наказания при държание, което " уронва престижа на Народното събрание ". Това излиза наяве от известие на обединяването, изпратено до медиите.

В него се показва, че една от основните промени в плана е предложение за налагане на строги наказания за държание на народен представител, което нарушава правото на различен депутат да се изрича от парламентарната естрада.

От началото на 49-ото Народно заседание в Народното събрание се разиграха няколко грозни подиуми, в това число обиди от страна на депутати от " Възраждане " към представители на ПП-ДБ. В един от дните даже се стигна и до, поради което бяха осъдени 12 души от групата на " Възраждане " и 5-ма от ПП-ДБ.

В препоръчаните от обединението промени е и включването на нова алинея, която планува нов вид наказания като:
Лишаване от право на погашение на спомагателни разноски по член 11 от Финансовите правилаСпиране от присъединяване в съвещания и сесии на непрекъснатите делегации, интернационалните конференции или различен конгреси с интернационален темперамент
И двете оферти са заимствани от Правилника за активността на Европейския парламент, където са планувани сходни наказания.

От ПП-ДБ упорстват още дисциплинарната мярка „ премахване до три съвещания “ да се размени с „ премахване за три съвещания “, като задачата е да се отстрани субективният фактор при установяване размера на глобата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР