Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) предложи във вторник на кабинет

...
Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) предложи във вторник на кабинет
Коментари Харесай

ПП-ДБ предложи кабинет с премиер Николай Денков. Няма да подкрепи смесен състав с ГЕРБ

Коалицията " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) предложи във вторник на кабинет с министър председател Николай Денков.

Денков беше номиниран за този пост от Политическа партия, когато партията получи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на предходното Народно заседание. Тогава на президента Румен Радев, откакто не събра нужната поддръжка за болшинство в Народното събрание.

Сега ПП-ДБ разгласи собствен проектокабинет още преди Радев да е връчил първия мандат на обединението ГЕРБ-СДС, която завоюва изборите на 2 април с минимална преднина. Това стана по персоналното гледище на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков сподели при представянето на проектокабинета " Денков ", че обединението не е трансформирала мнението си да не поддържа държавно управление с първия мандат. По думите му тя няма да поддържа и разбъркан състав на държавно управление сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с втория мандат.

Двете обединения към този момент реализираха за ротационно председателство на 49-ото Народно заседание и обща законодателна стратегия. Така за парламентарен ръководител беше определен Росен Желязков от ГЕРБ.

В състава на проектокабинета на ПП-ДБ липсва Кирил Петков, против който. За финансов министър обаче е препоръчан другият съпредседател на Политическа партия Асен Василев.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР