Коалицията ПП, ДБ ГЕРБ е най-голямото политическо предателство, смята социалистътВъв

...
Коалицията ПП, ДБ ГЕРБ е най-голямото политическо предателство, смята социалистътВъв
Коментари Харесай

Ченчев, БСП: Възраждане работят за ГЕРБ, ваксинирани антиваксъри, сметките им са в евро

Коалицията Политическа партия, Демократична България ГЕРБ е най-голямото политическо изменничество, счита социалистът

„ Във всеки един от моите сътрудници породи въпросът за какво ПП-ДБ не са пред следствието да пазят съдружния си сътрудник Бойко Борисов - тъй като това, което виждаме е де факто коалиция – и тази коалиция би трябвало да се поддържа взаимно. Коалицията сред ПП-ДБ и ГЕРБ е най-голямото политическо изменничество в най-новата история на България “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ БСП за България “ Иван Ченчев в ефира на Евроком.

Той разяснява и Закона за отбрана от домашното принуждение, който бе обсъждан през днешния ден в Народно събрание, като уточни, че БСП отдавна поредно и доста кардинално пази християнските и фамилните полезности в България: „ Държим на това и ще продължаваме да го вършим. Няма да допуснем, както се случи със обществения ни пакет от страна на Политическа партия, в този момент „ Възраждане “ да се пробват да откраднат нещо, върху което сме работили толкоз доста “, сподели Ченчев във връзка с опитите на „ Възраждане “ да изземат тематиката от БСП.

Той уточни, че законът, препоръчан от БСП, напълно касае проблематиката на домашното принуждение, против което социалистите твърдо се афишират срещу и добави: „ Законът, който сме вкарали, е изчистен от всякаква противоречива тема и от опция да се поясняват текстове в посока джендър идеология и Истанбулска спогодба. Категорично не сме съгласни „ принуждение посредством безучастие “ да може да бъде тълкувано в разнообразни направления. При нас неправителствените организации не са членове на Националния съвет, при тях са “, уточни Ченчев и изясни, че това дава опция на всички цивилен организации да слушат по какъв начин върви дебатът, само че те нямат право да гласоподават.

„ Възраждане “ не знам какви борби водят, само че те в Народното събрание ги водят едвам от 2 години. Съвсем не стартират с тях борбите, борбите стартират с БСП – и хората това го знаят. И БСП отстоява тези борби. „ Възраждане “ се пробваха през днешния ден от трибуната да яхнат тази тематика. Ние сме прекомерно толерантни, а те са прекомерно кресливи – само че няма да позволим такова нещо да се случи. Така е, когато им се дава самочувствие и се помпат от страна на ГЕРБ, че те ще бъдат в последващо ръководство. „ Възраждане “ са патерица на ГЕРБ “, сподели Ченчев.

„ Каквото казахме досега – излязохме прави. Казвахме ли, че ПП-ДБ и ГЕРБ са безусловно идентични по генезиса си? Казвахме го – и то се случи. Казваме в този момент, че „ Възраждане “ ще излъжат хората във връзка с това кого съставляват в Народното събрание и защо се борят. Всяка една партия, която се е прегърнала в мъртвата хватка на ГЕРБ, виждаме до каква степен е стигнала. Каквото се случи с „ Атака “, това ще се случи и с „ Възраждане “, тъй като те ще се прегърнат с ГЕРБ. Те са имунизирани антиваксъри, сметките им са в евро – а са против еврото “, напомни зам.-председателят на ПГ на „ БСП за България “.

И продължи: „ Възраждане “ нямат никакъв управнически опит. Как ще ръководят една страна, която има потребност от стабилизиране? Те самите не знаят по какъв начин да осъществят 90% от концепциите си, доста от които са безусловно в посока на чистия популизъм “, безапелационен бе той.

Иван Ченчев посочи каква е сполучливата формула за сформиране на постоянен кабинет съгласно социалистите: извеждане на пет целта, диалог за период на осъществяване, лъчение на надпартиен министър председател и кабинет от специалисти: „ Не се случи това. Тръгна се по напълно различен метод и посока – и БСП излезе от диалозите. Преговори за сформиране на държавно управление в никакъв случай не е имало, декларирам го изрично – БСП никога и за нищо не се е разбирала с Борисов и с ГЕРБ, както се твърдеше “, безапелационен бе той.

И попита: „ Колко пъти беше опитвано БСП да бъде изкушавана от кое място ли не? БСП отказа пост за ръководител на Народното събрание в лицето на Нинова, отхвърли очевидна коалиция, отхвърли загадка коалиция, отхвърли какво ли не – и продължи да отхвърля власт и постове. Поредното доказателство беше предходната седмица, когато БСП отказа власт и постове, защото нашата стратегия е подредена във връзка с това да има обществен пакет за популацията на България. Няма да спрем да настояваме за това “, каза Иван Ченчев и добави, че българските жители имат потребност от съответна поддръжка във времената на рецесия: „ И в случай че зависи от БСП, те ще я получат. Зависи от БСП да не спре да се бори и ние това го подсигуряваме “.

В ефира на Евроком социалистът съобщи: „ Продължаваме промяната “ бяха основани от президента и главната задача сякаш тогава беше да се чегърта, а в този момент към този момент виждате, че всичко е размито. Може би избрани властови центрове имат подобен интерес. Тези хора, които викаха „ Мутри, вън “, в този момент станаха „ Мутри, вътре “ и на всичкото от горната страна се и прегърнаха. Това е една доста нестабилна структура. Това ми наподобява не на брак по обич, а на брак по сметка – от двете страни каква зестра се получава и кой дава повече дарове и завещание. Тези бракове приключват съдбовно, в случай че изобщо има такова държавно управление – то няма да бъде с дълъг небосвод “.

„ Българският парламент е повърхността, а опитът за съставяне на сходен неуместен кабинет на омертата, изкушавайки Политическа партия и Демократична България с постове, Борисов овладява доста хитро целия втори ешелон на властта – всички държавни организации, регулаторни органи, комисии, бордове. Всичко това е овладяно и ще продължи да бъде овладявано, до момента в който Борисов има интерес това да се случи и последната позиция бъде заета. След това „ Продължаваме промяната “ ще се почувстват използвани и захвърлени “, посочи Иван Ченчев.

Той съобщи, че дейностите на ПП-ДБ и ГЕРБ вкарват безпорядък в хаоса, а структурата, която основават, няма да издържи дълго. „ БСП е с хората и на сходно нещо съпротива е меко казано – ние сме несклоняем съперник на такава сглобка. Не може да има такава сглобка по ползи, би трябвало да има съвестност в политиката “, безапелационен бе Ченчев.

Социалистът показа и част от работата на Комисията по културата и медиите и гласуванията в четвъртък: „ Гласувахме нещо, което е от дълго време чакано от страна на Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ - промени в Закона за публичните библиотеки, по които постигнахме единогласие през днешния ден в комисията. И в предходното Народно събрание като ръководител на комисията, и в този момент като председателстващ комисията, постоянно съм се водил от мотото, че тази комисия не би трябвало да има партиен цвят, тъй като става въпрос за духовността и културата на България и нейните създатели “, каза Иван Ченчев.

„ Ако имаме държавно управление, то ще имаме държавно управление, което бърза за еврото, а България не е подготвена. Ще имаме държавно управление, което е за джендър идеологията в учебните заведения, а те въобще не схващат казуса, който разискват. Джендър идеологията е в международен мащаб, тя към този момент е и тук и ни налазва. Не би трябвало да се протяга ръка на християнските полезности. БСП продължава да следва поредно програмата си “, безапелационен бе социалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР