Коалицията от неправителствени организации и граждански групи За да остане

...
Коалицията от неправителствени организации и граждански групи За да остане
Коментари Харесай

Плажът Карадере на един подпис от застрояване

Коалицията от неправителствени организации и цивилен групи " За да остане природа в България " предизвестява, че Министерство на районното развиване и благоустройството планува да позволи застрояването на един от последните неурбанизирани плажове по Черноморието – Карадере, като утвърди заданието за нов общ организационен проект на община Бяла. Затова в петък от 8,30 ч. пред министерството се привиква митинг.
 
Управляващите дадоха обещание, че последните незастроени плажове като Иракли, Карадере и Корал ще са " плажове за природосъобразен туризъм ". Вместо да последва предложенията на жителите за основаването на Зона В и възбрана на строителството на 1 км зад плажовете за застрояване,  правителството е тръгнало към окончателното заличаване на плажовете по следната скица:
 
Държавата разделя на части плажовете като Карадере, Иракли и Корал, поставя ново име на по-голямата част от тях и оставя незастроено единствено малко парче от плажовете, на правилото „ И вълкът утолен, и агнето цяло ”, предизвестяват природозащитниците.
 
Така стана към този момент на Иракли, където част от плажа е оповестена, че се споделя „ Вая “ и там към този момент има чадъри и шезлонги за 36 лв. дневно. През миналия уикенд природозащитници почистиха за 14 следващ път целия плаж Иракли.
 
Коалицията „ За да остане природа в България ” предизвестява, че районното министерство явно няма никакво желание да ревизира заданието за нов общ организационен проект на община Бяла. В него влизат като заварено състояние всички противозаконни устройствени проекти, признати от общината без екологична оценка, и по този начин се обезпечава към този момент законното застрояване на цялата територия от Бяла до Шкорпиловци.
 
Всеки миг министър Лиляна Павлова може да подпише заповедта за одобрение на заданието и стартиране на състезанието за реализатор на новия общ организационен проект. „ На един автограф разстояние сме от това да узаконят беззаконието и да застроят Карадере ”, предизвестяват природозащитниците в поканата за митинга на https://www.facebook.com/groups/karadere.save/

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР