Коалицията от неправителствени организации и граждански групи За да остане

...
Коалицията от неправителствени организации и граждански групи За да остане
Коментари Харесай

Трябва да се проведе спешно обществено обсъждане за бъдещето на старите гори в България

Коалицията от неправителствени организации и цивилен групи „ За да остане природа в България “ изпрати писмо до министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и до заместник-министъра на земеделието и храните Георги Костов с искане за запазване на старите гори в България и навреме осъществяване на необятно публично разискване за окончателното установяване на тези гори.
 
Големият публичен интерес към тематиката е причина за дейното замесване на обществеността в разискването и вземането на решения. Проведените социологически изследвания демонстрират, че българите считат горите за втория по значителност естествен запас на България, а упованията към държавните институции за тяхното действително и дейно запазване са нарастнали с 11% за последните две години.
 
Коалиция „ За да остане природа в България “ показва готовността си да продължи да поддържа самодейността на Министерството на земеделието и храните за установяване на 10% от площта на българските гори в Натура 2000 като гори във фаза на напреднала възраст, което е не повече от 6% от всички гори на територията на страната. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР