Коалицията от неправителствени организации и граждански групи За да остане

...
Коалицията от неправителствени организации и граждански групи За да остане
Коментари Харесай

Еколози със сигнал до Цацаров, че МОСВ разхищава средства

Коалицията от неправителствени организации и цивилен групи " За да остане природа в България " поддържа позицията на основния прокурор Сотир Цацаров, в която той означи, че основаването на Натура 2000 е една " доходна хранителна среда " за някои организации.

Организациите са изпратили сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров Природозащитниците по отношение на социална поръчка на Министерство на околната среда и водите за " Извършване на спомагателни научни проучвания за територията на препоръчаната от Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) нова предпазена зона за запазване на дивите птици BG0002129 " Рила-буфер ".

 Обществото е подведено за Натура 2000, уверени от Българско дружество за защита на птиците
Обществото е подведено за Натура 2000, уверени от Българско дружество за защита на птиците

Да отстранен ветропарковете в голф игрището " Тракийски скали ", желаят от сдружението

Целта на тази поръчка е да направи разбор на документите за към този момент препоръчаните зони, да организира в допълнение изследване и да даде заключения и рекомендации.

Стойността на поръчката се предвижда да бъде 600 000 лв. с Данък добавена стойност.

От Природозащитниците обръщат внимание на основния прокурор, че обект на публичната поръчка е част от единствено една от общо 114 предпазени зони, препоръчани от Българско дружество за защита на птиците още през 2006 година.

 Нено Димов открива пропуски или липса на теренна работа за Натура
Нено Димов открива пропуски или липса на теренна работа за Натура

Зоната не може да следва кадастъра

Съгласно обществената информация тази разработка на Българско дружество за защита на птиците е финансирана със средства на ПУДООС към Министерство на околната среда и водите по контракт от 2005 година с размер на финансирането от 325 000 лв..

НПО-тата акцентират, че сравнението сред тези данни демонстрира, че Министерство на околната среда и водите би платило за изследване на една зона два пъти повече средства, в сравнение с е платило за изследване на други 114 зони.

 По проблема НАТУРА държавното управление се държи по-лошо от арбитража за
По проблема НАТУРА държавното управление се държи по-лошо от арбитража за " Белене "

Според Красен Станчев вършат фундаментална неточност

Дори и да се регистрира въздействието на инфлацията, защото за интервала януари 2005 - юли 2017 година инфлацията е 50,9 %, може да се регистрира над 100 пъти увеличение на разхода за изследване и установяване на една предпазена зона, акцентират Природозащитниците.

Припомняме, че по проблема с " Натура " в изявление за News.bg във връзка развиването на казуса с " Калиакра " икономистът Красен Станчев сподели, че българското държавно управление се държи по-лошо от арбитража за " Белене ".

 Заради Натура 2000 стачкуват в Каварна, Балчик и Шабла
Заради Натура 2000 стачкуват в Каварна, Балчик и Шабла

Ще се забрани и ограничи рибностопанската активност на българските риболовци, без да им се дава опция.

В началото на месеца поради безспорна възбрана за земеделие и строителство на парцелите, които попадат в зона Натура 2000, поданици на Каварна, Балчик и Шабла излязоха на митинг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР