Коалицията от четири десни партии изпреварва категорично съперниците си на

...
Коалицията от четири десни партии изпреварва категорично съперниците си на
Коментари Харесай

Десницата печели изборите в Италия

Коалицията от четири десни партии изпреварва изрично противниците си на парламентарните избори в Италия. Това оповестяват медиите в Рим, базирайки се на екзитполове.

Според вестник Il Sole 24 Ore тази коалиция в Сената, горната камара на италианския парламент, може да чака да завоюва 41-45% от гласовете. Най-добре представящата се партия в него обаче е партията на " Италианските братя ".

Това значи, че нейният водач Джорджия Мелони се чака да стане министър-председател, в случай че дясноцентристката коалиция пристигна на власт.

" Италианските братя " получават 8,4%. На второ място в дясната коалиция се нарежа " Напред, Италия " със 7,9%.

На второ място е лявоцентристката коалиция (25,5-29,5%). На трето място е популисткото Движение " Пет звезди " (13,5-17,5%). Следва коалиция от леви партии - " Партия на действието/Жива Италия " (6,5-8,5%).

В Камарата на депутатите (долната камара на парламента), съгласно първите екзитполове, резултатите са почти същите - дясноцентристката партия има ясна преднина.

Демократическата партия на Италия призна провалянето си на предварителните парламентарни избори в неделя.

Дебора Серакиани, заместник-председател на Демократическата партия, призна провалянето си и съобщи, че демократите минават в съпротива.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР