Коалицията обсъжда увеличение на минималната работна заплата и пенсиите от

...
Коалицията обсъжда увеличение на минималната работна заплата и пенсиите от
Коментари Харесай

Министър Гьоков: Планираме увеличение на минималната заплата и пенсиите от 1 юли

Коалицията разисква нарастване на минималната работна заплата и пенсиите от 1 юли. Това съобщи общественият министър Георги Гьоков пред Мария Цънцарова в „ Защо, господин министър? “ по bTV.

Според общественият министър „ минималната заплата би трябвало да се усилва и при всички случаи да не остане на сегашните си равнища от 710 лева и по тази причина имаме схващане в съдружен формат “.
„ Министър на финансите не е срещу увеличение на минималната работна заплата, единствено че счита, че ще бъде казус да се усилват два пъти минималната работна заплата в една и съща година. Но продължаваме диалозите с него и аз мисля, че ще стигнем до някакво финално решение и при всички случаи минималната работна заплата ще бъде повече от 710 лева след 1 юли “, разкри Гьоков.
По думите му няма единодушие в обединението сега за необлагаемия най-малко и „ сякаш ще го отложим за малко по-нататък “.

Обсъждат се разнообразни разновидности за нарастване на пенсиите. Единият е превръщането на по този начин наречената Коронавирус добавка в непрекъсната, само че това, съгласно Гьоков, не е удачно решение.

„ Последните диалози с министъра на финансите са неокончателни, може би той трябваше да го заяви като вест, само че съвсем сме се спрели на този вид - едно нарастване на пенсиите от 1 юли с 21,6%, което компенсира тия 60 лева, в пенсията ги вкарва, плюс по този начин преодолява значително инфлацията “, сподели Гьоков.

„ И ще има още едно дейности върху размера на пенсиите, което го планираме от 1 октомври. То ще бъде по този начин един тип преизчисляване на пенсиите, което да сближава старите пенсии с новоотпуснатите “, разкри общественият министър.

„ Поне по досегашните диалози в съдружния формат “ акциза върху тока и природния газ ще отпадне, а Данък добавена стойност за синьото гориво ще бъде 9%, разкри Гьоков.

Коалиционните сътрудници имат желание да компенсират крайните консуматори на горива с 25 ст. на литър поради скока на цените на енергоносителите, сподели общественият министър.

„ Работа на националната организация по приходите и на всички, които се занимават в тая посока, е да създадат по този начин, че тези пари да стигнат до хората, които най-вече се нуждаят “, уточни Гьоков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР