Коалицията ни в 47-ото Народно събрание ще се казва ГЕРБ-СДС

...
Коалицията ни в 47-ото Народно събрание ще се казва ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Центърът на властта е при Румен Радев в село Труд, по Пътя на Копринката

" Коалицията ни в 47-ото Народно заседание ще се споделя ГЕРБ-СДС и ще е със същото ръководство. Румен Христов ще е съпредседател. Ще бъдем мощна съпротива ". Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на първото съвещание на членовете на парламентарната група. Той бе безапелационен, че парламентарната група на ГЕРБ ще изиска мораториум върху готвения дълг.

" Не знам по какъв начин може Демократична България да са в коалиция с Българска социалистическа партия. Как с 6% ще кажат, че са призвани да вършат правосъдна промяна? С този срамен резултат! Има Такъв Народ се сгромолясаха с 16% и от любимци се трансфораха в на барабана дребната пръчка. По-позорен резултат на Българска социалистическа партия няма в историята.

Имаше един мастодонт, един монумент на комунизма – Българска социалистическа партия. Ние си поставихме задача да победим и по този начин е до през днешния ден. Те са държат като хора, които са спечелили изборите. Единственото, което имат повече от нас е самочувствието ", съобщи Борисов. Той разкритикува ръководещите, които по думите му единствено за два дни са " изпуснали цените на тока ".

" Само два дни обратно – милиарди отидоха в частни джобове за сметка на дребния и междинен бизнес. Изпуснаха цената на тока. Цените на горивата – хората знаят, че няма какво да създадат. Цената на газта – какъв брой упреци отнесохме ние, че защитихме интереса на България. И този „ Балкански поток” се изплати и 75 години ще получаваме директна такса. Първата вноска дойдо с близо 800 милиона. На 31 декември трябваше да довършат интерконектора с Гърция, това е извънредно значимо за верификацията и ние сме работили извънредно доста по тази тематика. За 30 години продължихме напред живота на реакторите, платихме 100% реакторите и това е един прелестен план на Козлодуй, който да реши въпросите ", напомни Борисов.

Той уточни, че сега има пет центъра на власт, като главният е при Румен Радев - Пътят на Копринката, който стартира и свършва в село Труд.

" Село Труд е по пътя за Пловдив, там покрай летището на Граф Игнатиево. Като виждам през днешния ден клатушкащи се пияни министри, още веднъж с торбички, торбичките на този и оня, на Пламен Узунов. Ще пристигна време целият този проект за разграждането на държавността да стане факт. В петък има постоянен парламент и се чака постоянно държавно управление. Румен Радев работеше и с нас добре, само че като види сложното и гледа да се разграничава, да стои с ореола си на честен човек и огромен разбирач. Но пътят на Копринката потвърждава противоположното ", сподели Бойко Борисов.

Борисов разяснява и изказването на финансовия министър Валери Белчев, който през вчерашния ден на брифинг разгласи, че пенсионерите ще получават още 6 месеца по 120 лева в допълнение и че минималната пенсия ще доближи 670 лева

„ В петък има постоянен парламент и се чака постоянно държавно управление. Каква ти е работата на теб да обявяваш какво ще става след 6 месеца? Говоря го това, тъй като Румен Радев аз го познавам доста добре. Като види нещо мъчно – Коронавирус, мигрантска рецесия, той гледа да се разграничава, с цел да резервира ореола си на доста добър човек. Но толкоз хора взимат пари, рано или късно ще си кажат. Репресията фактически е огромна. Ако Ананиев си беше разрешил да каже нещо сходно, а вечерта министерството да го опровергае, това е нечувано. И през днешния ден той излезе да прави заявление и да замаже ситуацията, а направи още един гаф, като разгласи, че ще вдигнат тавана на дълга до 12 милиарда лева.”, разгласи Борисов и прикани членовете на ПГ на ГЕРБ да наложат мораториум на дълга.

Борисов разкритикува МОН и Министерство на здравеопазването поради другите данни, които двете министерства изнесоха за тестванията за учениците. Според него единственото, което министър Денков сполучливо е направил, до момента в който ръководи, е да си подсигури сигурна и огромна пенсия.

" Държаха децата заложници в домовете си. Днес в 13:00 часа оповестиха завръщането в час, а министър Денков пък разгласи, че няма по какъв начин да стане. Единственото, което Денков направи качествено, бе да употребява 2 месеца да стане учен. Това значи, че ще взима хиляди левове пенсия ", добави водачът на ГЕРБ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР