Коалицията не е лесна, но възможна в името на възстановяване

...
Коалицията не е лесна, но възможна в името на възстановяване
Коментари Харесай

Нелесна, но възможна коалиция предвижда Атанас Славов от ДБ

" Коалицията не е лесна, само че допустима в името на възобновяване на парламентаризма в България, на това да се създаде стратегическата визия за развиването на страната за идващото десетилетие, с цел да минем на идващото равнище. През последните години останахме на опашката на Европейския съюз ". 

Това сподели пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на " Демократична България " Атанас Славов. 

Той акцентира, че отговорност на партиите е да намерят пътя напред и да сформират ръководство, което ще се употребява с доверие и ще извърши нужните промени в основни браншове. 

" Президентът има квота в този кабинет, изключително в бранша " сигурност ". Това единствено значи, че Народното събрание би трябвало да е в доста мощната си роля комисиите да реализират надзор и чуване във връзка с държавното управление в този бранш. И по Конституция президентът има своите пълномощия в тази сфера. Целият сектор сигурност и защита е споделена подготвеност сред изпълнителната власт и президента ". 

В предаването " Неделя 150 " Славов добави: 

" На законодателно равнище за прокуратурата могат да бъдат направени няколко неща. Да се лимитират пълномощията на прокуратурата отвън наказателния развой, така наречен контрол за правда. Възможността на прокуратурата да подменя компетентността и волята на конституционно определени и законни органи я трансформира в инструмент за злоупотреби и въздействия. Да се вкара обжалване на тези прокурорски актове, с които се отхвърля да се образува досъдебно произвеждане. Тази процедура на разтягане на прокурорски чадър върху основни хора в страната би трябвало да спре. Трябва да има някаква гаранция против прокурорския произвол. Конституционни промени ще трябват за по-съществената част - търсене на отчетност на основния прокурор ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР