Коалицията на Промяната предложила феодализиране на министерства, а четирите партии

...
Коалицията на Промяната предложила феодализиране на министерства, а четирите партии
Коментари Харесай

Мая Манолова: Промяната приватизира и осребри исканията на протеста

Коалицията на " Промяната " предложила феодализиране на министерства, а четирите партии приватизирали и осребрили настояванията на хората от митинга. Това съобщи по Nova News водачът на „ Изправи се, България “ Мая Манолова.

" В обединението на „ Промяната ” фундаментът трябваше да бъде митингът. Протестът с настояванията на десетки хиляди хора. А те бяха доста елементарни – правдивост, да се спрат кражбите, естествен живот и високи приходи. А вместо това обединението на " Промяната " предложи феодализиране на министерства. Всяка партия стана всемогъщ стопанин в своите министерства и там схемите на ГЕРБ бяха донадградени и доразвити, а паричните потоци – ориентирани в друга посока. Или казано в резюме – четирите партии приватизираха и осребриха настояванията на хората от митинга ", уточни Манолова, обрисувайки разликите сред Коалицията на митинга и тази на „ Промяната ”.

По думите ѝ нито тя, нито нейните сътрудници, с които са били в двата предишни Народното събрание, имат претенцията да бъдат Коалицията на митинга. „ Протестът, за разлика от обединението на „ Промяната ” – е жив. Защото Коалицията на „ Промяната ” завърши морално. А силата на хората е жива. Никой от хората, които бяха на митингите през 2020 година, надали си е представял, че борбата за правдивост, за правосъдна промяна, за честно ръководство - ще се организира с напазарувани депутати. Всички сме наясно, че няма никаква политическа логичност, с изключение на пазарната – тази на битпазара, да привличаш депутати от група парламентарна група и да го правиш на най-странни места и непублично ”.

„ Никога не съм гледала на политиката като на битпазар и на работата в полза на хората – като на търговски връзки. Сега действително държавното управление ще се обезпечава с депутати, за които тегнат подозренията, че са купени ”, добави тя.

Манолова разяснява и въпроса дали Асен Василев ще успее с реализацията на мандата за сформиране на държавно управление. „ И какво, в случай че го осъществя? Този пазарлък ще се случва преди всяко значимо гласоподаване. И какви ще бъдат връзките, с които ще си обезпечават по този начин наречените тематични болшинства. Ще бъдем очевидци на в действителност бакалски сметки и един непоносим вземане-даване с живота и страховете на българските жители ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР