Коалицията Лукойл отказа горивата да поевтинеят с един лев, заяви

...
Коалицията Лукойл отказа горивата да поевтинеят с един лев, заяви
Коментари Харесай

Бойко: Лукойл изсмука 2 млрд. лева, а не ще да намали цените с левче

Коалицията ”Лукойл ” отхвърли горивата да поевтинеят с един лев, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му четири проруски партии не престават да желаят милиарди долари, които да изтичат през ”Газпром ” и неговите дъщерни компании, заяви Bulgaria ON AIR.
 
Борисов попита за какво " Лукойл ", които са " изсмукали над 2 милиарда от българския народ ", не си трансферират компаниите още тази година в България, a щели да го създадат следващата година.

" Българска социалистическа партия, Политическа партия, Възраждането и Възхода не поддържаха да връщаме по 1 лев на българските консуматори от нафтата и бензина А95 ”, изясни Борисов. Това са четирите проруски партии, които не престават да желаят милиарди долари, които да изтичат през “Газпром ” и неговите дъщерни компании и “Лукойл ” през неговите дъщерни компании за войната, която Путин води в Украйна ”, съобщи Бойко Борисов.

“От другата страна е евроатлантическата коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Демократична България, Движение за права и свободи ”, акцентира Борисов. Делян Добрев уточни, че в същата група са и няколко депутати от “Промяната ”, само че не основни - като Венко Сабрутев, които били срещу.

“Миналата година “Лукойл ” е работил с 50% съветски нефт и 50% различен. Тезата, че не можем без съветски нефт, издъхва. Тази година работят с него, тъй като е с 1 лева на литър по-евтин. Но той не отива при българските консуматори, а в швейцарски сметки ”, разясни Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката.

“Ако приемем, че облагата е 2,1 милиарда лева на година - за какво в този момент не ги дадат, а от следващата година. Те тази година са се напечелили. 700 млн. лева могат да дадат, който е 33% за облагане на сръхпечалбата ”, попита Борисов.

Ударно минаха два антикорупционни закона, уточни Борисов. Той имаше поради законопроекти за промяна на КПКОНПИ, импортирани от Министерски съвет и от Политическа партия.

Лидерът на ГЕРБ акцентира още, че поддръжката за Украйна има голямо значение за целия либерален свят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР