Коалицията, която формирахме през декември, е сложна. Това са четири

...
Коалицията, която формирахме през декември, е сложна. Това са четири
Коментари Харесай

Никола Минчев: Коалицията се справя добре и ще управлява още дълго време

Коалицията, която формирахме през декември, е комплицирана. Това са четири разнообразни политически обединения и в никакъв случай не сме се заблуждавали, че нещата ще вървят безпрепятствено

Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, който е народен представител от "Продължаваме смяната ".

По думите му няма остри несъгласия, а обикновено опълчване на отзиви, не бих споделил, че има остри несъгласия Това е нещо напълно обикновено за демокрацията. А и би трябвало да отбележим, че това вижданията на всички институции да се дефинират от един център, популярност Богу, е зад нас, съобщи той.

"Мисля, че ръководещата коалиция се оправя добре и че тя ще остане още дълго време да ръководи ", добави Никола Минчев.

Той разяснява конфликтите в Народното събрание на 1 юни, които започнаха, откакто водачът на "Възраждане " Костадин Костадинов отиде да изиска пояснение от депутата от "Продължаваме смяната " Искрен Митев, който малко преди този момент го беше нарекъл Копейкин.

Минчев съобщи, че и двамата депутати са осъдени.

"Неприятно е, че това се случва в пленарна зала, още повече пред деца. Но, популярност Богу, това са редки епизоди ", уточни ръководителят на Народното събрание.

"Относно това, което се случи на 2 юни (депутатът от "Продължаваме смяната " Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта сподели междинен пръст на ПГ на ГЕРБ – б. Ред), Ицо Хазарта сподели своето отношение към това, че сътрудниците от ГЕРБ потеглиха да подвигат с транспаранти с надпис "Оставка ". Не мисля, че това е най-подходящият метод да се желае оставка в пленарна зала. Ицо Хазарта също ще понесе наказване. Мисля, че тази страница е затворена ", означи Никола Минчев.

"Не извинявам нито един сходен проблем, без значение от коя парламентарна група идва, само че ПГ на "Продължаваме смяната " не ме е поставяла в неловко състояние. Тя носи нов метод на правене на българската политика и точно по тази причина беше определена. Политическият жанр, който се опитваме да постановяваме, е да убеждаваме политическите си съперници за какво не са прави, с причини, а не с обиди и политически лозунги ", уточни той.

В отговор на въпрос Минчев призна, че законодателната стратегия на ръководещата коалиция се движи с темпове, които са под мечтаното.

По думите му това, което са получили украинските бежанци у нас, е на положително равнище, посредством и на страната, и на доброволците.

Попитан дали позицията на страната ни за войната в Украйна е била задоволително безапелационна, Никола Минчев съобщи, че българският парламент е приел декларация още на първия ден на нападението - 24 февруари.

"Приехме декларация, в която изрично осъдихме съветската инвазия в Украйна и призовахме за евакуиране на съветските войски. Впоследствие имаше повече съмнения във връзка с даването на военната помощ. Аз самият поддържах едно по-широко даване на помощ от гласуваното в пленарна зала, само че в последна сметка почитам решението на всеки дал своя вот ", разяснява той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР