Коалицията ГЕРБ-СДС проведе среща с активите на двете партии в

...
Коалицията ГЕРБ-СДС проведе среща с активите на двете партии в
Коментари Харесай

Иван Портних: ПП прекратиха жизнено важни проекти за развитието на Варна 


Коалицията ГЕРБ-СДС организира среща с активите на двете партии в регион „ Аспарухово “. В нея взеха присъединяване регионалният координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних, зам.-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев, претенденти от листата на обединението ГЕРБ-СДС в 3 МИР-Варна, водена от Даниел Митов, някогашният народен представител и министър на спорта Красен Кралев, някогашният народен представител Бранимир Балачев и претендентите от листата от регион „ Аспарухово “ доцент доктор инж. Медиха Хамза, Милена Димова и Антон Любенов, членове, симпатизанти и съидейници на двете партии в обединението.

Областният координатор и кмет на Варна Иван Портних изрази терзанието си по отношение на дълбоката рецесия, в която бе хвърлена страната в последните месеци и неналичието на каквито и да било решения в акцията на „ Промяната “, с изключение на заучени думички, с които притеглят публично внимание, вмятайки в едно изречение думите „ ГЕРБ, мафия, корупция, мутри и 12 години “.

Той акцентира още, че в България царува безспорен безпорядък, само че какъв е действителният мащаб на рецесиите, основани от четворната коалиция и „ Промяната “ надали някой може даже да допусна, защото са овладяни даже централни медии. Иван Портних подчертава върху спрените средства за общините, за спрените стратегии по европроекти от новия програмен интервал, както и прекратените витално значими планове за развиването на Варна, като автомагистралите „ Хемус “ и „ Черно море “ и Индустриалната зона.

Водачът на листата ГЕРБ-СДС в 3 МИР Даниел Митов изрично развенча всички легенди и митове за вноса на газа и бе безапелационен, че газът е съветски и той идва от „ Газпром “, само че през медиатори, като даже назова компаниите, които посредничат. Резлутатът е, че съветският газ от „ Газпром “ стига до България, само че на доста по-висока цена. Даниел Митов обърна внимание и на беззаконието, с което започва ръководството на „ Промяната “. Митов засяга закриването на профилирания съд, след което нищо не последва.

„ ГЕРБ стартира такава промяна, имаме я написана. Тя обгръща всички звена на правосъдната система, а не скроена на парче, както и на който му е угодно “, акцентира още Даниел Митов. И добави, че за него, най-голямото изменничество към българската народна власт е, че с четворната коалиция „ Промяната “ върнаха комунистите на власт “.

Варненецът Красен Кралев, който е претендент от листата на ГЕРБ-СДС съобщи, че „ няма по какъв начин да спечелим войната, без да познаваме врага “. Според него, това, през което мина ГЕРБ през последните години, би могло да се назова нечовечен гнет. По думите му цялата медийна машина, отпред с националните малките екрани, е застанала против ГЕРБ и се е трансформирала в директен участник в лъжите на „ Промяната “, заобикаляйки да търси и демонстрира истината. „ Преживяхме Рашков, преживяхме откраднатите избори, преживяхме и преврата с фалшифицираните избори, само че оцеляхме “, сподели още Кралев. Той също поддържа тезата на Иван Портних, че с изключение на клюки, които намират поле за изява в националните медии, от „ Промяната “ нямат стратегия, с която да вдъхнат религия у хората, а приказват единствено и само срещу ГЕРБ. По думите му най-голямата машинация е, че това са „ млади “ и „ нови лица “, като даде за образец Бойко Рашков.

И тримата приканиха към всеобща готовност на активите и на двете партии в обединението, като показаха убеденост, че ГЕРБ-СДС ще остане първа политическа мощ, която има действителен късмет да ръководи и изведе страната от рецесията.

Думата бе дадена на доцент доктор инж. Медиха Хамза, която е на шеста позиция във варненската листа на обединението ГЕРБ-СДС:

„ Радвам се, че през днешния ден можем да бъдем дружно в подобен формат. За четвърти път ни се случва в границите на година и малко да се явяваме на избори дружно, като съдружни сътрудници. Извървели сме път, може би непълен, само че е път, по който сме тръгнали. Като теоретичен служащ мога да кажа, че развиване би трябвало да има – стъпваш на едно ходило, полагаш напъните, правиш идната стъпка и вървиш напред. Тоест, триумфът ни се подсигурява единствено посредством развиването. За себе си, защото откогато се помня пребивавам в Аспарухово, мога да подредя нещата по този метод: моят дом, моят квартал, моят град, моята Родина. И когато стигна до моята Родина, ще направя едно – тя ще стане равно на „ моят дом “. Затова, в случай че би трябвало да създадем нещо, това е поради нас самите. Да поставим старания, които са нужни да стигнем до нашите съграждани и да реализираме резултат, който ще ни разреши да им помогнем да излязат от тази рецесия. Да не се въртим в този обаян кръг! Тук главното е, че победа има единствено тогава, когато има мощен екип. Силен екип, доста работа, и тогава ще пристигна мечтаният резултат. Поне по този начин е било през целият ми житейски път. Няма да приказвам за рецесии – сътрудниците приказват, като очевидци на всичко от първо лице, само че ще приказвам от името на хора, чийто джоб е изтънял; хора, които като си отворят хладилника, още веднъж се сблъскват с действителността – той е празен. Няма човек в тази страна, който може да каже „ Аз пребивавам по-добре, в сравнение с преди година и половина или две “. И това би трябвало да е главната ни теза, да стигне до душите и до сърцата на нашите съграждани, с цел да можем в действителност на финала да кажем „ борихме се, казвахе, показвахме, стигнахме до хората, имаме резултат. “

„ Съединението прави силата. Това не е единствено девиз на постройката на Народното събрание.Това е девиз на всеки, който желае да завоюва. Но, да завоюва освен избори, ами да завоюва и почитание. Да завоюва уважението, посредством властта, която упражнява, посредством гласовете, които е получил. В обединенията съм бил началник на огромния сътрудник, част от обединяването. Аз поисквам на всички да изпитат това наслаждение от обединението, което е човешко наслаждение тогава, когато си вярваш “, взе думата доктор Янко Станев, заместник-председател на Съюз на демократичните сили. Той добави още, че това е моделът, който може да изведе България от рецесиите – моделът на ЕНП в лицето на двете партии ГЕРБ-СДС.

Областният коорднинатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних закри събитието още веднъж с апел за обединяване и религия в успеха и изрази убеденост, че ГЕРБ-СДС ще бъдат освен първа мощ, само че и ще ръководят, с цел да излезе страната от дълбоките рецесии, в които бе хвърлена през последната година.

По материала работи Геновева Михайлова

dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР