Коалицията ГЕРБ-СДС покачва резултатите си и е първа политическа сила

...
Коалицията ГЕРБ-СДС покачва резултатите си и е първа политическа сила
Коментари Харесай

Маркет Линкс: ГЕРБ-СДС първи, Продължаваме промяната получава около 11% при избори сега |

Коалицията ГЕРБ-СДС повишава резултатите си и е първа политическа мощ при избори през днешния ден. Партиите на Бойко Борисов и Румен Христов биха получила 22,5% от гласовете.

Това демонстрира последното социологическо проучване на " Маркет Линкс " със взаимно с бТВ финансиране. Изследването е извършено измежду 1076 души над 18 година в интервала 14-20 септември 2021 година по метода на директно персонално изявление и онлайн анкета.

Българска социалистическа партия е втора с 14,5 % , следвана от " ИТН " с 13,5 на 100 , " Демократична България " с 11,9% и групировката на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната " с към 11 % . Но всяка от тези обединения има капацитет да стане втора политическа мощ, означават социолозите. 



Според тях групировката на двамата някогашни министри черпи запас от множеството политически партии, без Движение за права и свободи, само че взема гласове също и от негласувалите на последните избори.

Движение за права и свободи остава шеста с 9,8 на 100 от гласовете, излиза наяве от изследването.

Влизането на " Изправи се БГ! Ние идваме " е под въпрос, защото обединението е изгубила част от поддръжката си и е в рисковата зона към 4%. Под 4-процентовата остава и в „ Възраждане “ на Костадин от партията си за претендент за президент.



Изборите „ 2 в 1 “ за държавен глава и 47-о Народно заседание подтикват изборната интензивност , демонстрират още резултатите. Общо 77% от запитаните дават отговор, че ще гласоподават, а 14 на 100 – няма да отидат до избирателните секции на 14 ноември. 9% към момента се двоумят.



Проучването на " Маркет Линкс " е финансирано и осъществено взаимно с бТВ. То е извършено измежду 1076 лица над 18 година в страната в интервала 14-20 септември 2021 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР