Коалицията е твърдо решена да работи още по-добре заедно, да

...
Коалицията е твърдо решена да работи още по-добре заедно, да
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Коалицията е твърдо решена да работи още по-добре заедно

Коалицията е твърдо решена да работи още по-добре дружно, да форсира законодателната активност, да има по-бързи стъпки и в изпълнителната - това заяви говорителят на кабинета Лена Бориславова след края на изключителния съдружен съвет в Министерски съвет, на който с изключение на Република Северна Македония, бяха разисквани и други належащи тематики от ръководещите. 

" Това беше един от най-приятните и ползотворни съдружни препоръки, които сме имали ", сподели Бориславова. 

Актуализацията на бюджета би трябвало да бъде призната в Народното събрание   до края на юни .  " В седмицата от 6 до 10 юни ще се постараем т емата да бъде прегледана в Народното събрание на първо четене в комисия ”, добави тя. 

" Обсъдихме по какъв начин да подобрим законодателната активност на обединението и нейното единодушие. Това, което следва, е значимо както за пенсиите, по този начин и за всички други антикризистни ограничения, които се гласоподаваха на предходния съвет. Заложихме периоди по кое време актуализацията би трябвало постъпи в Народно събрание, по какъв начин депутатите ще работят дружно ", уточни още представителят на кабинета.

Обсъдена е и нуждата експертните съдружни препоръки да се привикват в по-ясен график, с цел да няма напрежение.

Друга значима тематика, която е била наранена на съдружния съвет довечера е била обвързвана с Плана за възобновяване и резистентност.

" На Народното събрание му се обрисува да извърши извънредно тежка активност - да одобри над 20 законодателни промени, които са обществено чувствителни. Става дума за дългогодишно отлагани промени ”, уточни още Лена Бориславова.

Относно появилата се информация за българския Магнитски ” Лена Бориславова сподели, че по тази тематика има доста начална работна група в Министерстно на правораздаването и тя не е наранена на съвета.

" Разглеждат се доста разнообразни разновидности на законопроект. Т ова, което изтече в медийното пространство, е законопроект, за който не съм виждала чернова, нито министър председателят или вицепремиерът, тъй че допускам, че Министерство на правораздаването ще имат още доста работа, преди да забележим заключителен текст, върху който да можем да проведем политическа полемика ", съобщи началникът на кабинета на Кирил Петков.

" Фазата е толкоз начална, че няма съответен текст , върху който да се организират полемики. Не е изненада, че се работи по законопроект, който вкарва забранителни описи от Европейска комисия, само че е нечиста сделка какъв брой се уголемява неговия обсег и доколко се вкарват други ограничавания, по отношение на лица отвън тези описи, само че там няма текстове, които ние да обсъдим съдружно ", добави Бориславова. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР