Коалицията е разклатена от външни и кадрови въпроси, което не

...
Коалицията е разклатена от външни и кадрови въпроси, което не
Коментари Харесай

Сандов заговори за разклатената коалиция, Нинова била жертва на дезинформация

Коалицията е разтърсена от външни и кадрови въпроси, което не би трябвало да се случва във време на рецесии, през каквото минава страната ни сега. Това пред Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

„ Със сигурност е значимо да седнем на масата и да обсъдим въпросите в по-мащабен проект. Да проучваме по-добре процесите, да успокоим топката и да намерим пътищата напред, тъй като в този момент едно разтърсване и една политическа рецесия сигурно няма да се отрази добре за страната. В тази неустановеност, е добре да имаме по-стабилна, по-предвидима и по-сигурна среда. “ - сподели Сандов.

Той удостовери тезата на Христо Иванов от „ Демократична България “, че едни нови избори биха обезпечили поле на съветското въздействие у нас.

По думите му у нас господства дезинформация, подклаждана от външни фактори и има задоволително данни, че хора, подпомагани от Кремъл, са се инфилтрирали в обществените мрежи и в някои медии.

„ Възможно е проруски партии да вземат превес на изборите и целия спор да се измести - вместо по същинските политики, ще има опълчване по линия позицията за войната в Украйна. Русия и Кремъл са оказвали към този момент въздействие на изборите в Съединени американски щати и във Англия, тъй че какво остава за България. Нови избори сигурно няма да са от изгода за демокрацията. Путин няма по какъв начин персонално да завоюва изборите, само че ще завоюва това, което търси - неустановеност в района. “ - сподели Сандов.

Борислав Сандов посочи, че сътрудника му от държавното управление - вицепремиерът Корнелия Нинова също е жертва на тази вълна от дезинформация поради тезата на Българска социалистическа партия срещу даването на военна помощ за Украйна.

„ Нинова също е жертва на тази вълна от дезинформация, която нагнетява тезата, че в случай че България помогне с оръжие на Украйна, това би я въвлякло във войната. А виждаме, че доста страни оказват помощ и това не ги въвлича във войната. В момента, в който един народ е жертва на инвазия, е редно да помогнем. Освен това би трябвало да оценим дали дейностите на Русия в Украйна не носят риск за целия район. “ – изясни Сандов.

Според министъра на околната среда и водите енергийната рецесия, предизвикана от войната в Украйна работи в интерес на зелената договорка и прекосяването на България към самостоятелни и чисти източници на сила.

„ Въглищните централи биха могли да се употребяват през зимата, когато страната ни има потребност от повече сила. През останалото време потреблението на ток у нас би могло да се задоволява от АЕЦ „ Козлодуй “ и силата, получена от възобновимите енергийни източници. За задачата е нужно да се изградят техническите уреди, за което доста може да оказват помощ средствата от Плана за възобновяване и резистентност. “, изясни той.

„ Войната в Украйна имат директно отношение към екологията в района като съществуват опасности за нефтено или химическо замърсяване на Черно море “, добави Борислав Сандов.

По думите му от ведомството му стартират ексклузивен мониторинг на качеството на водата. За задачата ще употребяват плавателни съдове на „ Гранична полиция “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР