Коалицията ДПС – Ново начало“ около Делян Пеевски ударно събира

...
Коалицията ДПС – Ново начало“ около Делян Пеевски ударно събира
Коментари Харесай

Депутати със стотици хиляди левове дарения за „Новото начало“ и „Възраждане“

Коалицията „ Движение за права и свободи – Ново начало “ към Делян Пеевски стремително събира дарения за предизборната акция за парламентарните избори на 27 октомври. Това сочат публични данни от единния указател на уеб страницата на Сметната палата.
Рекордьорът
Рекордьор все още е предприемачът, който отиде в лагера на Пеевски след настъпилото разединение в Движение за права и свободи през последните месеци. Той е дарил 200 000 лева за акцията до момента. Илиязов е и регионален водач на Движение за права и свободи в Търговище.

Кметът на Белица Радослав Ревански пък е дал 100 000 лв..

Сред донорите на „ Движение за права и свободи – Ново начало “ са още Билгин Юнус и Ердинч Хаджиев с по 50 000 лева, както и дебютиралият тази година като евродепутат Танер Кабилов – 30 000 лв.. Хаджиев е регионален лидер на Движение за права и свободи в Добрич.
Депутати от фракцията на Пеевски
В обособен подрегистър са разказани и даренията на претендентите за народни представители. Сред тях има и много настоящи депутати от фракцията на Делян Пеевски. Самият Пеевски публично не е дарил нищо все още за тази акция съгласно данните в регистъра.

Някои от народните представители са създали повече от едно подаяние. Йордан Цонев, Искра Михайлова, Атидже Алиева-Вели, Немие Кабак, Николай Златарски са дарили по 60 000 лева, Байрам Байрам – 50 000 лева, Хамид Хамид, Димитър Аврамов, Иво Цанев – 40 000 лева, Станислав Анастасов – 25 000 лева, Халил Летифов, Елван Гюркаш, Айтен Сабри, Джем Яменов, Надя Петрова – 20 000 лева, и други

50 000 лева е дарил и кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, който също е претендент за народен представител.
Големият къс е за " Новото начало "
Почти 1,6 млн. лева са общо формалните дарения към всички политически обединения досега. Огромната част обаче отива в „ Движение за права и свободи – Ново начало “ - 1,215 млн. лева Това са над три четвърти от даренията.

Кандидат-депутатите са отпуснали общо 971 578.4 лв.. (тези от „ Движение за права и свободи – Ново начало “ - 785 000 лева.)

„ Външните “ донори (неучастващи в изборите) са дарили общо 623 510 лв.. От тях 430 000 лева са за „ Движение за права и свободи – Ново начало “.

Прави усещане, че към другата секта в Движение за права и свободи - към Ахмед Доган, която се явява на изборите посредством обединението „ Алианс за права и свободи “, не е постъпил публично нито лев все още.

С единични по-солидни дарения се отличава „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Коалицията е получила 66 000 лева от дама на име Елена Иванова, 50 000 лева - от Атанас Рогачев, 20 000 лева - от Кирил Василев. Те не са участници в изборите.
По 10 000 лева от депутати от " Възраждане "
От друга страна, 13 дарения от по 10 000 лева е получила „ Възраждане “ от претенденти за депутати. Всички без един са настоящи народни представители. Сред тях не са лидерът на партията Костадин Костадинов и неговите заместници – Цончо Ганев и Петър Петров.

Любопитно е, че най-голямата групировка – ГЕРБ-СДС, не е получила нито едно публично подаяние на този стадий от акцията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР