Коалицията Демократична България официално съобщи, че подкрепя кандидатурата на кандидат-президентската

...
Коалицията Демократична България официално съобщи, че подкрепя кандидатурата на кандидат-президентската
Коментари Харесай

"Демократична България" официално подкрепя Лозан Панов за президент

Коалицията " Демократична България " публично заяви, че поддържа кандидатурата на кандидат-президентската двойка Лозан Панов - Мария Касимова-Моасе за изборите на 14 ноември. Тя бе издигната на 3 октомври (неделя) от, регистриран от гражданската групировка " Правосъдие за всеки ", а обединяването е първата политическа мощ, която застава зад нея. От " Демократична България " оповестяват, че припознават Лозан Панов като изразител на своите цели и полезности в президентската конкуренция. До поддръжката се стига след решения на управленията на участниците в обединението - партиите " Да, България ", " Демократи за мощна България " и " Зелено придвижване ".
" В негово лице демократичната общественост на България има своя натурален претендент и притежател на достоверната традиция на битката за народна власт и господство на закона в миг, когато сме очевидци на следващата замяна ", пишат от обединението.
Вярват, че в случай че бъде определен за президент, ръководителят на Върховния касационен съд ще отстоява дневния ред на национално единство към действителни демократични и европейски полезности и воля за дълбока смяна, ще се опълчи действително и поредно на корупцията, ще поведе усилието за одобряване на националния суверенитет в границите на Европейски Съюз и НАТО и ще засилва достоверната конституционна роля на президентската институция в поддръжка на върховенството на закона, разделянето на управляващите и парламентарния темперамент на републиката.

От групировката " с изключително почитание " акцентират независимостта на Лозан Панов.

" Той е повдигнат от предприемчив комитет не като комфортна условност, а като естествена демонстрация на демократичната общественост и зад него стоят потвърдили се в действителни цивилен старания структури и фигури. Неговият статут на магистрат не е просто стичане на кариерните му условия, а идея, от която той черпи своя престиж. И, най-важното, със своята поредна персонална битка за господство на закона и съдийска самостоятелност господин Панов е дал съответни биографични доказателства за това, че може да бъде един същински самостоятелен президент, който не се кланя на мощните на деня и в задкулисието, не се огъва пред компликации и не козирува на партии и кланове ", обосновават се от " Демократична България ".

На 28 септември съпредседателят Христо Иванов акцентира, че задачата на групировката е да се възвърне републиканския парламентарен модел и България да излезе от интервала на еднолична власт, а актуалният президент Румен Радев е изправен пред опция за свръхконцентрация на такава.

" Имахме подготвеност да изкараме претендент за президент по-рано. Съвместяването с парламентарни избори обаче значи, че ще би трябвало да убеждаваме кръг от гласоподаватели, които по отношение на нашето ядро са по-скоро външна страна и биха дали своят вот за нас и Румен Радев. Искаме да ги убедим да гласоподават за парламентарната листа на " Демократична България ". От друга страна въпросът е дали да си сложим като приоритет угаждане на упованието на твърдото ядро от наши съидейници да имаме своя кандидатура за президент ", изясни тогава Иванов.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР