Коалиция на почетените - така бе обявен бъдещият проект на

...
Коалиция на почетените - така бе обявен бъдещият проект на
Коментари Харесай

Леви, десни, Коалиция на почтените със 121 депутата в следващо НС вижда Кирил Петков

Коалиция на почетените - по този начин бе разгласен бъдещият план на някогашните министри в служебния кабинет на Румен Радев - Кирил Петков и Асен Василев . " Не ни е боязън - просто не ни е боязън ", безапелационен бе Петков. И той, И Асен Василев ще бъдат в листите за депутати. На този стадий стана ясно, че не са вземани структури и фрагменти от други партии .

Последната седмица и половина са говорили със 7 партии , всички имат две условия - никакви пари не дават на никой, никой не желаят да им напълва листи. Петков добави още, че обединението ще се самофинансира, нямат време за партия, доста време са изгубили .

" Да почнем регистрация, да минат идващите избори, имам вяра, че идващото Народно събрание с продължение на смяната ще има над 121 депутата от Коалиция на почетените , с цел да създадем същинската смяна. Иначе ще имаме следващите разочарования, желаеме да има смяна ", безапелационен бе той.

Кирил Петков даде за образец, че харесва депутата от Българска социалистическа партия Крум Зарков, в Има Такъв Народ е харесал хора, в ИБГНИ също харесва хора, с които са се борили за разнообразни дела. Тук въпросът е можем ли да сглобим 121 депутата, които да имат общи полезности, без значение дали са леви или десни , разясни Петков.

Той е безапелационен, че желаят да ръководят . Партия няма да записват, защото няма време. В момента договарят с 6-7 партии , само че не желаеха да пояснят с кои. За Политическа партия МИР и Екогласност, Българска социалистическа партия - отхвърлиха.

Асен Василев разясни, че ще имат и претендент за президент - Румен Радев .

За Василев концепцията да са в политиката се зародила, когато почнал да работи с 46 Народно събрание , видял предпочитание нещо да се промени и неспособност да се реализира .

Тогава говорихме с Кирил Петков, колкото и да сме готови това е методът, защото България е парламентарна република, разясни той. Не знаел, че България има толкоз партии, безчет партии му се обадили и предложили да станат мандатоносители.

Политическа партия МИР може би са говорили с различен, в развой на диалози с няколко партии, ще ги сложат в коалиция - 7-8, изясни и той.

Следващото държавно управление на България ще е съдружно , всички да имат избор за кого да гласоподават.

Възгледите им не са нито дясно, нито ляво - а баланс . Не желаят да вземат задължения, понижили бюджетния недостиг. Това не би трябвало да е самоцел, имаме вяра, че парите би трябвало да се употребяват дейно и би трябвало да се подкрепят да имат еднакъв старт, това е по-балансирана позиция, разясни Василев.

Отворени са да работят с хора с хрумвания . Кирил Петков изясни още, че няма да одобряват пари за обединението на вложители, които вземат участие в публични поръчки, ще одобряват единствено чисти пари.

С днешното събиране желаеме да покажем, че продължаваме смяната. В последните 4 месеца започнахме смяната и имахме ясни цели. Да спрем корупцията и кражбите, образец ББР , да освободим дребния и междинен бизнес да работи умерено, стигнахме до 10% напредък, за Национална агенция за приходите не бяха на прицел дребни магазинчета, а огромни компании с публични поръчки, да притеглим високо-технологични вложения.

Цялото това благополучие, когато се събере, да се събере по-справедлив бюджет за пенсионери, обучение, опазване на здравето. Това съобщи някогашният длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков.

Искаме 4-те месеца да ги продължим в идващите 4 години , разгласи още Петков. Две неща - едното е, че не е значимо дали си ляв или десен, значимото е дали си почетен . Ние сме тук, с цел да стартираме да работим с почтените хора, уточни той.

Първото, работейки напред - критериите за хората, които ще вземат участие в продължаването на смяната, са четири - кариера добра отвън политиката, да са самостоятелни хора, 2 - да не са били допълнително от една партия, с изключение на обединението преди тях, защото не имат вяра на хора, които прескачат от партия в партия, 3 - да нямат към името си кавги, които всеки да може да ревизира, 4 - всеки ще подпише контракт за честност, с цел да е ясно, че нямат скрити пари.

От своя страна Асен Василев разяснява тематиката с налозите . Данъците в България са много високи, няма потребност да са нито нагоре, нито надолу . Има задоволително приходи за обикновено опазване на здравето, обучение и за възрастните хора. Въпросът е, че всички контролни механизми са изключени, нямат надзор над това по какъв начин се разходват парите, без публични поръчки изобщо, където има - немалка част са били нагласявани.

Плащаме 3-4 пъти по-скъпо, в случай че стартираме да плащаме действително и ще има една извънредно богата и процъфтяваща страна , която дава еднакъв старт на всички, положително обучение, без да би трябвало да вървиш на частни уроци, разясни той.

Друга визия - опазване на здравето от всяка точка на страната - да не би трябвало да се живее в София, без да пипаме налозите.

Ако просто съберем това, което страната би трябвало да събере, сложим контролните механизми с грижа за тези системи, които хората употребяват и спрем течовете - това може да се случи. След това ще станат и две други неща - бизнесите ще работят доста добре, хората да не се разправят с бюрокрацията и администрацията, ще приказват с сътрудници. Ако България се развива в тази посока, ще забележим от ден на ден младежи, които ще се връщат със фамилиите си, безапелационен е той.

В умозаключение Кирил Петков разгласи, че ще се явят сами на изборите през ноември, с техни листи , биха говорили с партии, които споделят полезностите им - с цел да могат да образуват коалиция. С Има Такъв Народ дали ще договарят - " един и двама индивида е видял, които харесва ".

Единственото изискване за присъединяване в обединението е - членовете да не желаят пари и места в листите .

Интересно име изскочи във въпросите - на президента Росен Плевнелиев, с който дружно са разкрили цех в Ловеч. Кирил Петков го разяснява, че с него могат да работят добре .
 Плевнелиев познава доста добре Петков и Василев, задкулисието не е харвардско, а балканско
Плевнелиев познава доста добре Петков и Василев, задкулисието не е харвардско, а балканско

Безспорно е въздействието на Радев, а който не съблюдава върховенството на закона, не е демократ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР