Коалиция ЛЕВИЦАТА!“ се явява единна и в досегашния си състав

...
Коалиция ЛЕВИЦАТА!“ се явява единна и в досегашния си състав
Коментари Харесай

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ се явява единна и в досегашния си състав на изборите за местни органи на самоуправление

Коалиция „ ЛЕВИЦАТА! “ се явява единна и в досегашния си състав на изборите за локални органи на самоуправление. Това съобщи пред медиите в Сливен ръководителят на Коалиционният съвет на групировката Костадин Паскалев. Подготовката за вота наесен стартира през днешния ден от Шумен, където обединението събра актива си и от Варна, Добрич, Разград, Силистра и Търговище. В Сливен пък този следобяд се събират структурите от Бургас, Сливен и Ямбол. В рамките на две седмици ще бъде изпълнен първият стадий на подготовка на „ ЛЕВИЦАТА! “ в цялата страна, а до 30 август обединението ще е подготвена с имената на претендентите си за кметове и състава на листите за локалните избори. 

Началото на „ ЛЕВИЦАТА! “ бе сложено в края на предходната година с поредни серия от полемики за достоверното ляво. В левия формат влизат Политическа партия АБВ, „ Изправи се БГ “, „ Движение 21 “, Земеделски съюз „ Александър Стамболийски “, както и емблематични социалисти, като Валери Жаблянов и Костадин Паскалев. Към „ ЛЕВИЦАТА! “ се причисли и Движение “Ляв Поглед ” в лицето на журналиста Румен Петков.

Старт на подготовката си за локалните избори „ ЛЕВИЦАТА! “ даде още при започване на май в София с конгрес за локалното самоуправление, в който се включиха над 100 участници - кметове на общини и на кметства, общински съветници, регионални шефове и специалисти. Именно на това събитие на разискване бе препоръчана Платформа за локалното самоуправление, която ще бъде дефинитивно завършена преди идните локални избори. Документът обгръща всички насоки за ръководството по места и визира съществени сфери на живот на българските общини, като обучение, опазване на здравето, просвета, обществените грижи, общото качество на живота, административното обслужване. 

Костадин Паскалев очерта няколко съществени акцента, като фокус в работата на „ ЛЕВИЦАТА! “. 

По въпроса за финансовото положение на общините Паскалев уточни, че България би трябвало да се върне към позната процедура, при която в общините остават част от налозите по този начин, че те да получат своята финансова самостоятелност от страната и да не са дотам политически подвластни от държавното управление, което и да е то. „ „ ЛЕВИЦАТА! “ ще направи по този начин, че да отстоява непрестанно тези правила, които са свързани от една страна с финансовата децентрализация, въпреки това - с обезпечаването на съответен финансов запас за финансови разноски на българските общини “.

По обезпечаване на питейна вода и пречистването на отпадните води Паскалев уточни, че страната би трябвало да сътвори свое държавно сдружение, което да стопанисва и ръководи многогодишните изравнители за питейни води или язовирите и помпените станции, а ВиК сдруженията да се напълно общински, с цел да бъдат подконтролни както на Общинския съвет, по този начин и на Държавната комисия за енергийно и водно контролиране. Според оценката му това, което прави страната - изработването на мегаломански прединвестиционни изследвания за реализация на водните планове в общините, не са дейно разходвани пари.

Управлението на отпадъците, съгласно Паскалев, е порочна процедура, свързани с въвеждането на система на делене на отпадъците и компостиране на доста по дребна част от отпадъка, като задачата е това да са 35% от събраните боклуци. „ Ние считаме, че ресурсът, който се добива за вторична преправка от стъкло метал, хартия, пластмаса като себестойност е еднакъв на цената на издръжката на станцията за разграничен боклук. Същевременно обаче общините заплащат в България от 125 до 135 лева на звук отпадък на съответните ръководещи съответните системи, което в последна сметка е нещо, което е безусловно нелогично и ние считаме, че общините би трябвало със свои сдружения, компании или други, каквито намерят за добре, имат формата на предприятия да създадат опция законовата опция да създадат предприятия да стопанисват и ръководят този развой тъй че на жителите разходът за съответната активност да бъде понижен “.

За ръководството на общинската благосъстоятелност Костадин Паскалев е безапелационен, че тази активност през годините е прекомерно порочна и счита страната би трябвало да съобщи на общините държавната благосъстоятелност с отпаднало предопределение, като наложително преди този момент общините изработят съответните подробни устройствени проекти - да е ясно защо ще употребяват съответните терени и парцели. 

За енергийната самостоятелност Паскалев е безапелационен в интерес на потреблението на всевъзможни типове възобновими източници на електрическа енергия, с цел да може в последна сметка да понижат своя разход за енергоносител.

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР