Коалиция имаше де факто, но защо се разпърдя“ тя, пита

...
Коалиция имаше де факто, но защо се разпърдя“ тя, пита
Коментари Харесай

Спиралата от блъфСпиралата от блъфове на ПП-ДБ и ГЕРБ ни тласка към избори 2 в 1ове на ПП-ДБ и ГЕРБ ни тласка към избори 2 в 1

Коалиция имаше де факто, само че за какво се „ разпърдя “ тя, пита политическият анализатор Кристиян Шкварек

Политиците от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ блъфират, а няма по какъв начин, когато си влезнал в такава система от блъфове, да излезеш, сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия политическият анализатор Кристиян Шкварек. Това сме го виждали няколко пъти в политиката през последните три-четири години, добави той.

„ ПП-ДБ блъфираха с меморандума, с цел да вземат още повече власт, в сравнение с беше контрактувано на това прословуто джентълменско съглашение преди девет месеца. Това бе посрещнато с „ айде 50 % или отиваме на избори “ “, разяснява Шкварек.  

„ Коалиция имаше де факто. Защо се „ разпърдя “ тя? “, пита той.

„ От 9 месеца се опитваме да проучваме, предвиждаме следващи дейности на политици, които сами не са уверени в това, което желаят, мислят, би трябвало да стане и най-много споделят. В този смисъл устойчивостта и на нашите прогнози е не не толкоз годна “, сподели пък политологът Росен Стоянов.

„ Има безапелационна потребност от съдружна просвета, която включва и нищо страшното подписване на формален документ сред две страни, които са решили дружно да вършат нещо. В Европа се назовава съдружно съглашение “, добави той. 

„ Не виждам логиката да скапват това, което мъчно реализираха и няма доста други възможности. Ако отидем на избори, ГЕРБ ще бие с много повече, само че отново с тия хора ще би трябвало да се схваща или ще им даде сладката роля на съпротива. Градските либерали изключително на жълтите павета са доста мощни “, разяснява пък социологът Първан Симеонов. 

„ Може да се измисли някакво различно болшинство в това Народно заседание, само че ще наподобява като някакво инженерство. ПП-ДБ се държат по този начин като че ли Движение за права и свободи към този момент не им би трябвало. Минаха гласуванията за Конституцията и представителите на придвижването се усещат употребявани и изоставени “, прибавя той.

„ Текат също така демонизации. Сега Борислав Сарафов ще бъде демонизиран. Това го гледаме години наред. Колко още би трябвало, с цел да е ясно, че има две групи – балканци и едни демократични, прогресивни и прозападни същества, които в този момент имат попътният вятър на войната. Те би трябвало да се схванат, тъй като през това време хората ще се оглеждат за нещо трето. То се видя на Шипка “, съобщи социологът. 

„ Може и да счупят сглобката. И бе друго ще има скоро избори и по тази причина част от тях желаят те да са 2 в 1 “, прибавя той.

„ На партията на свободата на Шипка се видя от каква сила може да бъдат увлечени хората – от много по-националистична, по-произточна. Това в много необятни пластове от българското общество се споделя “, разяснява Симеонов. 

„ Предложението на изкуственият разсъдък за Христо Иванов да е външен министър е забавно “, сподели още той, а Левон Хампарцумян изясни, че ставало въпрос за логаритми, които изискват по-ясни дефиниции, тъй като в случай че нещо се държи като коалиция, най-вероятно е. „ Не е камила, не е крокодил и нищо друго, а с цел да вземаш рационални решения, е доста значимо да дефинираш тъкмо понятията. Ако не е, се получава това, което имаме през днешния ден – неразбория “, акцентира той. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР